fbpx Første spadetak for nytt sikkerhetsbygg på Ila Hopp til hovedinnhold

Første spadetak for nytt sikkerhetsbygg på Ila

Bildet viser Helse- og omsorgsminister Ingrid Kjerkol markerte byggestart for Ny sikkerhetspsykiatri på Ila ved å ta det første spadetaket. Her sammen med leder for brukerutvalget i Oslo universitetssykehus HF Erna Hogrenning (f.v.), Kåre Magnus Bråthen fra NCC, klinikktillitsvalgt Ellinor Lønnå, klinikkdirektør Andreas Ringen og prosjektverneombudet Per Oddvar Synnes.

Helse- og omsorgsminister Ingrid Kjerkol (Ap) var på plass da første spadetak for bygget som skal huse ansatte og innsatte innen sikkerhetspsykiatrien ved Ila fengsel i Bærum.

Helseminister Ingvild Kjerkol tar det første spadetaket. 

– Her på Ila skal en samle lokal og regional sikkerhet for psykiatri, regional seksjon for utviklingshemming/ autisme og regionalt kompetansesenter for sikkerhets-, fengsel- og rettspsykiatri under samme tak, sa hun i sin tale.

Ifølge Helse- og omsorgsdepartementet blir det nye bygget et stort løft for pasienter og medarbeidere. Det nye bygningskomplekset skal etter planen stå ferdig i 2026.

– Tettere samarbeid med Kriminalomsorgen

Helseministeren mener en samlokalisering bidrar til et sterkere fagmiljø, som gjør det enklere å bruke ressursene på tvers.

– Plassering i nærheten til Ila sikringsanstalt vil også legge til rette for bedre og tettere samarbeid med Kriminalomsorgen, sa Kjerkol.

Gode bygninger har mye å si for tilrettelagt behandling av sikkerhetspsykiatriske pasienter. Pasientgrupper som enten er holdt inne på tvungent psykisk helsevern eller dømt til behandling, har liten mulighet til å påvirke egen livssituasjon.

– Derfor er det samfunnets plikt å sørge for at behandlingen foregår på en måte som er pasientene og samfunnet verdig, sa kjerkol i sin tale.

– Har fått en overordnet plan

Helseministeren trakk frem at bygget også vil være viktig for sikkerhetspsykiatrien.

– Jeg har akkurat mottatt en utredning og overordnet plan for sikkerhetspsykiatri fra helseforetakene. Jeg har stor tiltro til at ny sikkerhetsavdeling på Ila sammen med tiltak i denne planen vil være viktige steg på veien for å både å øke livskvaliteten for pasientene, bedre kvalitet i behandlingen og ivareta samfunnsvernet på en enda bedre måte, sa Kjerkol.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse