fbpx Helseutgiftene i Norge økte med 29 milliarder kroner i fjor Hopp til hovedinnhold

Helseutgiftene i Norge økte med 29 milliarder kroner i fjor

ambulanse foran st olavs

De samlede løpende helseutgiftene i Norge var på 453 milliarder kroner i 2022, viser SSB-tall. Koronapandemien fortsatte å påvirke helseregnskapet.

Fjorårets helseutgifter er 29 milliarder kroner mer enn året før. Samlede utgifter til helse utgjorde 83 100 kroner per innbygger i fjor, viser helseregnskapet fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Både offentlig og privat

Alle helseutgifter er omfattet, uavhengig av om tjenestene er levert av offentlige eller private aktører og uavhengig av hvem som finansierer utgiftene.

Også i 2022 ble helseutgiftene påvirket av koronapandemien, blant annet fordi vaksineringen fortsatte. Statsforvaltningens utgifter til vaksiner var 2,9 milliarder kroner i fjor, som er nær 100 millioner kroner mer enn i 2021.

Halvparten er til medisinsk behandling og rehab

Halvparten av utgiftene i 2022 var knyttet til medisinsk behandling og rehabilitering. Dette tjenesteområdet omfatter behandling på sykehus, legetjenester og tannlegetjenester og utgjorde 49 prosent av de samlede helseutgiftene i 2022. Medisinsk behandling utgjorde nesten 97 prosent av tjenesteområdet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse