fbpx Pensjonerte sykepleiere som vil jobbe: – Vi venter spent på invitasjon fra regjeringen Hopp til hovedinnhold

Pensjonerte sykepleiere som vil jobbe: – Vi venter spent på invitasjon fra regjeringen

Lill Sverresdatter Larsen, NSF-leder

NSF-lederen takker politikerne: – Fordi de har sett at konsekvensene av det opprinnelige lovforslaget slår svært uheldig ut for pensjonerte sykepleiere, sier Lill Sverresdatter Larsen.

Sykepleiere, særlig de pensjonerte, landet over har ventet lenge på hva politikerne vil mene om den såkalte minstegrensen for innmelding i pensjonskassene. Nå har Stortingets arbeids- og sosialkomite kommet med sin innstilling.

Lill Sverresdatter Larsen, leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF), fikk tirsdag ettermiddag vite hva flertallet mener.

– I realiteten er anmodningsvedtaket bare en utsettelse av problemet, men vi venter spent på invitasjon for sammen med regjeringen å finne gode løsninger, skriver hun i en uttalelse til Sykepleien.

Fakta
Dette er saken
  • De fleste sykepleierne, både i kommuner og på sykehus, er medlem i Kommunal Landspensjonskasse (KLP).
  • Men ifølge sykepleierpensjonsloven er følgende unntatt fra medlemskap: Sykepleiere som har en arbeidstid på mindre enn 20 prosent av full stilling.
  • Det betyr at som pensjonist kan sykepleiere jobbe inntil 20 prosent uten å bli trukket i pensjon.
  • Denne minstegrensen ønsker altså regjeringen å fjerne.

– Må få bruke sin kompetanse

Larsen påpeker at pensjonerte sykepleiere som fortsatt har en restkapasitetsarbeidsevne, må få mulighet til å bruke sin kompetanse inn i helsetjenesten, som mangler sykepleiere over hele landet.

– NSF har jobbet lenge med dette og kontaktet politikerne om viktigheten av denne saken. Vi vet at pensjonerte sykepleiere som vil og ønsker å jobbe, kan være en viktig avlastning for overarbeidede sykepleiere, skriver hun videre.

– Avgangsalder er i snitt 58 år

– Vi vet også at mange politikere nå har lagt ned mye tid på denne saken. Vi takker for at de så at konsekvensene av det opprinnelige lovforslaget slo svært uheldig ut.

Hun legger til at sykepleiere trenger særalderspensjon fordi belastningen i yrket er høyest av alle yrker i Norge.

– Sykepleiere trenger bedre arbeidsvilkår slik at de ikke blir syke av helsetjenestenes arbeidsmiljø. Avgangsalderen i dag er i snitt 58 år fordi sykepleiere blir uføre, skriver NSF-lederen.

4 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Anne Lise Wold

Psykiatrisk sykepleier
6 måneder siden

Takk så langt til NSF, -for at dere har stått på i denne saken. Det er viktig at dere følger den helt i mål. Jeg heier på oss.🤗👍

Tordis Landvik

Psykiatrisk sykepleier
6 måneder siden

Når har full opptjening - kvifor i alle dagar skal me unnmelfast i KLP???

Unn Hagen

Sykepleier
6 måneder siden

Jeg ser at et av argumentene fra politisk hold for at sykepleiere kan få samme avtale som legene som pensjonister er at de er redd for at det kan bli for lukrativt å gå av med førtidspensjon ved fylte 62år og jobbe ca40% ved siden av.Mitt spørsmål er: Har dere råd til å la være?..
Jeg gikk selv av når jeg var 62, ikke fordi jeg var lei av jobben, men fordi kropp og hodet var syk av stress over alt for trange rammer og lite bemanning, ganske likt det jeg stadig leser fra unge sykepleiere idag og fra de som flykter fra yrket. Det verste var at jeg følte jeg hadde mye ugjort i yrket jeg elsker-etterhvert kom lysten og overskuddet tilbake oghar siden jobbet mine 19,9%-under pandemien mye mer enn det.Det er noe annet å kunne bestemme når en kan ta en vakt og legge inn fridager i mellom.Men nyttårsaften er min siste vakt-pensjonist-lønn er overhodet ikke aktuelt! Håper vi nå kan stå sammen og ikke gå på akkord med oss selv! Lykke til.

Anne Godlund

Sykepleier
6 måneder siden

Arbeidet som sykepleier i 80% stilling til jeg var utslitt i en alder av 58 år. Begynte derfor i 100% stilling som barnehageassistent. Til tross for at jeg trives meget godt på min arbeidsplass i barnehagen,opplever det ganske bittert å miste den lönn jeg hadde som sykepleier. Gikk over på en årslönn som er ca. 150 000 lavere, men en jobb må jeg jo ha.
Trist at sykepleiere som slites ut bare skal skrotes.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse