fbpx Gjøvik vil ha flere sykepleierstudenter – fra høsten 2025 kan flere ta studiet hjemme Hopp til hovedinnhold

Gjøvik vil ha flere sykepleierstudenter – fra høsten 2025 kan flere ta studiet hjemme

Bildet viser Heidi Vifladt, instituttleder ved Institutt for helsevitenskap i Gjøvik

I Gjøvik har de plass til 210 sykepleierstudenter, men i fjor høst møtte kun 140 studenter opp til studiestart.

Da søkertallene fra Samordna opptak kom i fjor, ble instituttleder for Institutt for helsevitenskap, NTNU i Gjøvik, Heidi Vifladt, bekymret: Hver tredje studieplass i sykepleie sto ledig.

Tar grep

Til avisa Dølen sier hun at frem til i fjor sto søkerne i kø. 210 sykepleierstudenter har blitt tatt opp hvert år. Men i fjor høst møtte kun 140 studenter opp til studiestart. Sykepleien har skrevet flere artikler om nedgangen i søkertallet til sykepleierutdanningene.

 

Nå tar NTNU i Gjøvik grep. Ved studiestart høsten 2025 vil de tilby en fleksibel organisering for 30 studieplasser. Til avisa Dølen sier Vifladt følgende:

– For 30 av de 210 studieplassene vil det bli digital undervisning, slik at studiet kan foregå når det passer studenten, og det blir faste digitale forelesninger én dag i uka.

Digital undervisning vil kombineres med digitale møter mellom lærere og studentene. Instituttlederen håper dette vil gjøre det lettere for de som ikke bor i Gjøvik til å søke sykepleierutdanning som de i stor grad kan ta fra eget hjemsted.

Praksis blir som før

De 30 studentene som får tilbud om å ta sykepleierutdanningen på denne måten, møtes fysisk på campus to uker hvert semester. Da får de blant annet trene på sykepleieoppgaver i simuleringssenteret.

Praksisstudiene blir som før, men studentene kan ta praksis i kommunehelsetjenesten der de bor. Utdanningen er ikke avkortet – den skal altså gjennomføres på tre års, sier Vifladt til avisa Dølen.

Endret tittel og i tekst at dette blir satt i verk høsten 2025, ikke høsten 2024.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse