fbpx Helseplattformen-oppstart i Møre og Romsdal: – Ekstrabemanningen er på god vei Hopp til hovedinnhold

Helseplattformen-oppstart i Møre og Romsdal: – Ekstrabemanningen er på god vei

NSFs fylkesleder tror Helse Møre og Romsdal når målet om ekstrabemanning blant sykepleiere for å innføre Helseplattformen denne måneden.

Helse Møre og Romsdal skal etter planen innføre journalsystemet Helseplattformen (HP) lørdag 27. april.

Før oppstarten skal det være styremøte i Helse Møre og Romsdal førstkommende onsdag, 17. april. Den endelige avgjørelsen tas i styremøte i Helse Midt-Norge 25. april, bare to dager før journalsystemet skal tas i bruk.

Styret i Helse Møre og Romsdal kan ikke vedta å droppe innføringen av HP.

Bemanningstrøbbel

Administrerende direktør Olav Lødemel i Helse Møre og Romsdal sier at forutsetningen for innføringen er at de får tak i ekstra leger og sykepleiere. De mangler over 100 ukeverk med leger, 15 ukeverk med sykepleiere og 30–40 ukeverk med andre ansatte.

Ifølge Norsk Sykepleieforbunds fylkesleder i Møre og Romsdal, Trine Bruseth Sevaldsen, er helseforetaket på god vei å klare deler av dette.

– Angående ekstra bemanning er en på god vei når det kommer til sykepleier-ressurser, skriver fylkesleder Trine Sevaldsen i en e-post.

Ingen sykepleiere har sagt opp

– NRK hadde i helgen en artikkel om en lege som har sagt opp og en annen lege som mener Helseplattformen er farlig for pasientene. Har dere fått liknende reaksjoner fra deres medlemmer?

– Vi har ikke fått tilbakemelding om liknende reaksjon fra våre medlemmer. Derimot sier mange at systemet er lite intuitivt, utfordrende arbeidsflater, mange klikk for å komme seg dit en skal og at systemet er tidkrevende, skriver Sevaldsen. 

Sevaldsen mener det å si opp jobben med begrunnelse av pasientsikkerhet er et anliggende hver og ett helsepersonell må ta stilling til. 

– Det er dog uheldig at et system skal gi grunnlag for at helsepersonell ikke ønsker å stå i sin stilling og utøve sitt yrke, mener hun. 

Respekterer at folk slutter

Direktøren i Helse Møre og Romsdal, Olav Lødemel, sier dette om legene på Volda sykehus, som har sluttet og som kritiserer innføringen:

– Mange er bekymret for innføring av nytt system og det har jeg forståelse for. Vi ønsker å ha alle ansatte med oss videre i helseforetaket, men har likevel respekt for at enkelte medarbeidere av overbevisning ønsker å slutte.

Han sier også at de jobber for å få et best mulig beslutningsgrunnlag til å vurdere pasientsikkerheten og forsvarlig arbeidsmiljø. 

– Det har vært et enormt engasjement fra medarbeidere. Personlig har jeg deltatt på mange møter og hatt tett dialog med mange tillitsvalgte og vernetjenesten, ifølge Lødemel. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse