fbpx OUS-direktøren går fri for anklager om trakassering – de ansattvalgte stemte imot Hopp til hovedinnhold

OUS-direktøren går fri for anklager om trakassering – de ansattvalgte stemte imot

Bilde av Bjørn Atle Bjørnbeth

Sykehusdirektør Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus er frifunnet for anklager om blant annet å ha kalt staben for et «rottereir».

Oslo universitetssykehus (OUS) melder på sine hjemmesider at administrerende direktør, som har vært under granskning siden januar, nå er frifunnet for to påstander:

  • Omorganiseringen av staben er gjennomført uten reell medvirkning.
  • Administrerende direktørs atferd og kommunikasjon i omorganiseringen har bidratt til fryktkultur og et uforsvarlig arbeidsmiljø.

OUS-styrets flertall har vedtatt følgende:

«Konsernrevisjonen har funnet at det ikke foreligger kritikkverdige forhold etter arbeidsmiljølovens § 2A-1 og Oslo universitetssykehus sine retningslinjer for varsling». 

Støttes av styreleder og flertallet

Styreleder Gunnar Bovim støtter direktøren, og mener han leverer som lovet:

– Administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth gjennomfører nå strukturelle endringer som gjør at landets fremste universitetssykehus kan møte morgendagens behov innen pasientbehandling, forskning og utdanning. 

Sykepleien skrev om anklagene mot Bjørnbeth i januar i år: 

De ansatte stemte imot

De ansattvalgte i styret stemte imot vedtaksforslaget og har en protokolltilførsel til saken. I protokollen står det følgende:

Styremedlemmene er av den oppfatning at varselet i sin helhet må være ferdig behandlet av konsernrevisjonen før styret kan ta stilling til saken.

«Konsernrevisjonen skriver at det er sannsynliggjort at administrerende direktør har brukt formuleringer og en kommunikasjonsform som er uheldig og støtende for stab og utenforstående. Styrerepresentantene mener en slik kommunikasjonsform er uakseptabel spesielt for en administrerende direktør sett i lys av posisjon og rolle. Styrerepresentantene er uenig i konsernrevisjonens vurdering og mener formuleringene bryter med OUS sine etiske retningslinjer som forventer en respektfull atferd og etiske normer som det er en bred tilslutning om i samfunnet for øvrig.»

Protokollen er undertegnet av blant annet Norsk Sykepleierforbunds tillitsvalgte ved OUS, Therese Heggedal og Svein Erik Urstrømmen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse