fbpx Varsel: Hevder topplederen ved OUS kalte staben for et «rottereir» Hopp til hovedinnhold

Varsel: Hevder topplederen ved OUS kalte staben for et «rottereir»

Administrerende direktør ved OUS blir i et varsel fra Legeforeningen anklaget for å ha kalt egen stab for «rottereiret» og omtalt de ansatte som «tullingene i tårnet».

Det er administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus (OUS) varselet gjelder. Legeforeningens tillitsvalgte har sendt varselet om direktøren til Helse Sør-Øst.

Det jobber elleve medlemmer av Legeforeningen i direktørens stab.

Peker på lederstil og fryktkultur

Ifølge Aftenposten [bak betalingsmur], som skrev om saken først, er det to saker varselet dreier seg om: direktørens lederstil og kritikk av omorganiseringen av egen stab.

Under avsnittet «fryktkultur» står det at flere medarbeidere i direktørens stab ikke tør gi konstruktiv kritikk. 

Omorganiseringen i direktørens stab har ikke fått støtte av Norsk Sykepleierforbund, Fagforbundet og Legeforeningen. Det er rundt 250 personer i staben i dag. 100 ansatte er foreslått flyttet på.

Direktøren anklages også for å ha brutt arbeidsmiljøloven. Det dreier seg paragrafene om forbud mot myndighetsbruk og uforsvarlig arbeidsmiljø.

Overrasket

Legene anklager også direktøren for å ha vist mistillit mot egen stab.

Til Aftenposten sier Bjørnbeth at anklagene kom overraskende. Han vil ikke kommentere at han har kalt staben for et «rottereir». Utover det avventer han Helse Sør-Østs behandling av saken.

Bjørnbeth har hatt lederstillingen siden 2020.

Bekymret for hastigheten i beslutningene

Foretakstillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund ved OUS, ​Svein Erik Urstrømmen, sier til Sykepleien at forbundet har rundt 50 medlemmer i staben. 

– En bekymring fra min side er at det er for høy hastighet i alle omorganiseringer på sykehusene. Det svekker graden av medvirkning fra tillitsvalgte, sier Urstrømmen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse