fbpx WHO: 3500 mennesker dør daglig av hepatitt Hopp til hovedinnhold

WHO: 3500 mennesker dør daglig av hepatitt

Bildet viser utstyr til å ta blodprøver.

Over 3500 mennesker dør daglig av hepatitt-viruset globalt, og antallet er på vei opp, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO).

Nye tall fra 187 av verdens land viser at antall dødsfall fra hepatitt økte fra 1,1 millioner tilfeller i 2019 til 1,3 millioner tilfeller i 2022. 83 prosent er hepatitt B og resten hepatitt C.

Effektive medisiner finnes

Dette er en alarmerende trend, sier Meg Doherty, som leder WHOs globale programmer for hiv, hepatitt og seksuelt overførbare sykdommer.

Det fins effektive og billige medisiner til behandling av virusene som forårsaker hepatitt. Likevel får bare 3 prosent av dem som er smittet med hepatitt B, behandling med disse legemidlene. 20 prosent av dem som er smittet med hepatitt C får behandling.

– Dette er langt under det globale målet om å gi behandling til 80 prosent av dem som lever med kronisk hepatitt B og C, innen 2030, sier Doherty.

Afrika topper listen

To tredeler av alle hepatitt-tilfeller er i Bangladesh, Etiopia, Filippinene, India, Indonesia, Kina, Nigeria, Pakistan, Russland og Vietnam, ifølge WHO. Afrika står for 63 prosent av tilfellene av hepatitt B, men bare en av fem barn blir vaksinert ved fødsel.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse