fbpx Årets sykepleier Innlandet Prisbelønnet for brennende engasjement Hopp til hovedinnhold
Årets sykepleier Innlandet:

Prisbelønnet for brennende engasjement

Ida Høiby, Jane Evenstuen og Åsmund Gravdal

– Jeg har vært heldig som har kunnet jobbe såpass mye med utviklings- og forbedringsarbeid, sier årets sykepleier i Innlandet, Jane Helen Sivesind Evenstuen.

«Prisvinner har et brennende engasjement for utvikling av sykepleierfaget» het det blant annet i juryens begrunnelse da Jane Helen Sivesind Evenstuen sist helg ble kåret Årets sykepleier i Innlandet.

Prisen ble utdelt under en fagkonferanse på sykepleierdagen 12. mai.

– Det var både moro, stas og en skikkelig overraskelse, sier Evenstuen på telefon til Sykepleien.

– Juryen legger vekt på ditt «brennende engasjement». Hva er det som engasjerer deg?

– Oi. Det er jo sykepleierfaget i seg selv. Det å kunne hjelpe når livet er vanskelig. Da gjelder det å vite hvilke verktøy som må til for å gjøre dette på en best mulig måte.

Utvikling og forbedring

Evenstuen har vært sykepleier siden 1992 og jobber som assisterende enhetsleder ved Labo helse- og omsorgssenter i Østre Toten.

– Jeg har vært og er fortsatt en kliniker, men har fått muligheter til å jobbe mye systematisk og strukturert med utvikling og forbedring, forteller hun.

Da Sykepleien for noen år siden i en større undersøkelse spurte sykepleiere hva de syntes de brukte for lite tid til på jobb, svarte aller flest kvalitets- og kompetanseutvikling.

– Jeg ser hvor mye det har å si at vi kan jobbe med slike ting. Hvor viktig det er for å beholde sykepleiere og andre fagpersoner, sier Evenstuen.

– En lagspiller

Det var kolleger ved Labo som nominerte Evenstuen til prisen, som hun vant i konkurranse med 14 andre.

– Alt jeg gjør, er mulig fordi jeg gjør det sammen med kolleger og har ledere som legger til rette for det, sier hun.

Juryen besto av medlemmer fra fylkesstyre i NSF Innlandet, og avgjørelsen skal ha vært enstemmig.

– Jane er en lagspiller. Hun er opptatt av å spille de rundt seg gode, sa fylkesleder Ida Høiby under prisutdelingen.

– Reflektert, dyktig i kommunikasjonen, tydelig og genuint opptatt av faget. Hun har et helhetsblikk som er helt avgjørende, både på individnivå og for driften.

Pasientsikkerhet

Det ble fremhevet hvordan prisvinneren er «opptatt av å se koplingen mellom mennesker og systemer og hvordan disse kan fungere best mulig sammen».

Evenstuens arbeid med å innføre de nasjonale anbefalingene knyttet til «tidlig oppdagelse og rask respons ved forverret somatisk tilstand», ble spesielt fremhevet.

Også hennes innsats for bedre pasientsikkerhet, for gode overganger mellom sykehus og kommune og implementering av ny teknologi var blitt lagt merke til av juryen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse