fbpx Underskudd for Helseplattformen i 2023 Hopp til hovedinnhold

Underskudd for Helseplattformen i 2023

Bildet fra journalprogrammet Helseplattformen og St. Olavs hospital

Helseplattformen AS nær doblet inntektene i fjor, men sliter med høye kostnader fordi noen kommuner ennå ikke har tatt systemet i bruk.

I 2023 fikk Helseplattformen AS et driftsresultat på minus 78 millioner kroner, som er omtrent på nivå med året før, skriver Midtnorsk Næringsliv [krever abonnement].

Helseplattformen AS utvikler og innfører en journalløsning som deles mellom kommuner, sykehus og leger. Selskapet har økt antall brukere og hadde inntekter på i overkant av 772 millioner kroner i 2023. Helseplattformen ble i fjor benyttet ved St. Olavs hospital og 19 kommuner i tillegg til laboratoriedrift.

Resultatet før skatt endte på minus 121 millioner kroner i fjor. Det er femte året på rad at resultatet før skatt er negativt.

– Underskuddene er budsjettert og planlagt. Fra og med neste år har vi normal drift. Da må inntekter og utgifter gå i balanse, sier daglig leder Siri Berg i Helseplattformen.

Helse Midt-Norge eier 60 prosent av selskapet. Trondheim kommune har resten av aksjene. Helse Midt-Norge har siden innføringen i 2019 brukt en halv milliard kroner på konsulenter til det omstridte IT-systemet.

Neste steg for innføring av Helseplattformen i flere kommuner er den 9. november i år. Da er det seks kommuner; Tingvoll, Heim, Hitra, Smøla, Sunndal og Surnadal, samt Helse Nord-Trøndelag, som innfører Helseplattformen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse