fbpx Helsesøstres identitet under press Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Helsesøstres identitet under press

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« The meaning of professional identity in public health nursing»

Helsesøsters mandat og praksis er kompleks og mangfoldig, og kan utgjøre en utfordring for deres profesjonelle identitet. Dahl har sett på hvilken kobling helsesøstre har til de personlige og sykepleiefaglige verdiene, sammenliknet med institusjonelle verdier og politiske strategier. Hun har også sett på balansen i utdanningsplanen mellom sykdomsforebygging på individnivå og helsefremmende arbeid på både individ og befolkningsnivå.

  • Doktorand: Berit Misund Dahl
  • Disputerte: 22. september 2015
  • Utgått fra: Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.