fbpx Samisk ungdom på vei mot voksenlivet Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Samisk ungdom på vei mot voksenlivet

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Sami Adolescents Pathways to Adulthood »

Kristine Nystads har forsket på hvilke samiske, kulturelle verdier som styrker ungdom i overgangen til voksenlivet. Hun har tatt utgangspunkt i tre ulike ungdomsgrupper, som bor i et lokalsamfunn hvor samer er i majoritet. 

  • Doktorand: Kristine Nystad
  • Disputas: 18. november 2016
  • Utgått fra: Universitetet i Oslo
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.