fbpx Tankemønstre i sykepleierutdanningen Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Tankemønstre i sykepleierutdanningen

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Profesjon og vitskap. Ein samanliknande studie av tankemønster i nyare grunnleggande litteratur for grunnskulelærar- og sjukepleiarutdanninga»

Æsøy har sammenlignet pensum for sykepleier- og lærerutdanningen for å avdekke hvilke tankemønstre som ligger til grunn. Han spør blant annet om erfaring tillegges stadig mindre vekt, og ser på hvordan lærerbøker forsøker å tilfredsstille krav om gjøre utdanningene og yrkesutøvelsen mer forskningsbasert.

  • Doktorand: Knut Ove Æsøy
  • Disputas: 10. februar 2017
  • Utgått fra: Det humanistiske fakultetet, NTNU

 

Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.