fbpx Konsekvenser av Samhandlingsreformen for forsterket sykehjemsavdeling Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Konsekvenser av Samhandlingsreformen for forsterket sykehjemsavdeling

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« 'Vi må ha hjelp!' Pasienter, pårørende og sykepleiere sine erfaringer fra en forsterket sykehjemsavdeling etter Samhandlingsreformen »

Gjennom feltarbeid i en forsterket sykehjemsavdeling og intervjuer med pasienter, pårørende og sykepleiere har Mæhre sett på hvordan disse opplever konsekvenser av Samhandlingsreformen. Hun konkluderer med at reformen har medført uheldige konsekvenser, at den utfordrer fagkompetansen for sykepleierne og at pasienter opplever å få begrenset hjelp.

  • Doktorand: Kjersti Sunde Mæhre
  • Disputas: 15. mai 2017
  • Utgått fra: Nord universitet, Bodø

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.