fbpx Sykdomsforståelse hos personer med PNES Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Sykdomsforståelse hos personer med PNES

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< A troublesome diagnosis! Perceptions of illness and self in adolescents and adults with psychogenic, non-epileptic seizures (PNES) >>

Karteruds studie indikerer at identiteten til personer med psykogene, ikke-epileptiske anfall (PNES) kan rammes av en slik diagnose. Deltakerne i undersøkelsen hadde erfaringer med å bli mistrodd, og da slike anfall ikke har en kjent kroppslig forklaring, tolket de dem selv gjerne som uttrykk for «spill» eller alvorlig psykisk lidelse. Diagnosen kunne føles mindre truende for dem som fikk en utdypende forklaring av hva PNES er.

  • Doktorand: Hilde Nordahl Karterud
  • Disputas: 19. mai 2017
  • Utgått fra: Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.