fbpx Fordeler og ulemper med pasientinvolvering Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Fordeler og ulemper med pasientinvolvering

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< Involving patients in healthcare: Subject positions of patients and healthcare professionals/students in the teaching, clinical and political contexts >>

Både Danmark og Norge ønsker å utvikle helsevesenet slik at de som har behov for hjelp, aktivt skal involveres i egen behandling. Dette gjør at både pasienter og helsepersonell/studenter må tenke nytt om sine og andres posisjoner. Avhandlingen undersøker nye og gamle posisjoner for begge parter i tre ulike kontekster: undervisning, klinikk og politikk.

  • Doktorand: Ann-Helen Henriksen
  • Disputas: 24. november 2017
  • Utgått fra: Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

 

Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.