fbpx Læring av praktiske ferdigheter i sykepleierutdanningen Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Læring av praktiske ferdigheter i sykepleierutdanningen

Illustrasjon for nye doktorgrader
Illustrasjon: Mostphotos / Hilde Rebård Evensen

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Practical skill learning in nursing education. An exploratory/descriptive study of nursing students learning and transfer of practical skills in nursing education »

Raviks kvalitative studie har sett på læring og overføring av praktiske ferdigheter i sykepleierutdanningen, med innlegging av perifer venekanyle (PVK) som eksempel. Blant annet fant hun at realismen i bruk av simulering var for dårlig til å gi studentene optimale læringsforhold. Studentene var heller ikke kunnskapsrike nok i alle elementer av ferdigheten, til at de kunne hjelpe hverandre med å bli bedre.

  • Doktorand: Monika Ravik
  • Disputas: 2. oktober
  • Utgått fra: Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.