fbpx – Hva med den psykiske helsen? Hopp til hovedinnhold

– Hva med den psykiske helsen?

Bildet viser en enslig trefigur som er plassertpå toppen av noen stabler med steiner. Figuren ser ut til å tippe utfor stupet.

– Det var en gang … Slik starter de fleste fortellinger. Men hvordan slutter fortellingene? Spesielt de ekte, de fra virkeligheten? spør innleggsforfatteren.

Mitt navn er Halvor V. Kostøl. Jeg er en gutt på 19 år som har opplevd det meste du kan tenke deg både fra egenerfaring, men også som «hjelper».

Fare for selvmord?

Det har vært mye snakk om rusreformen og hva det vil si å være nok rusavhengig for å bli stemplet som rusmisbruker. Men hva med psykisk helse? Jeg vil spørre akkurat deg.

Hva skjer om det er fare for selvmord? Det kan jeg enkelt svare på. Du blir sendt til legevakt, du får noe beroligende, og deretter blir du sendt hjem. Innen en måned får du innkalling til BUP eller DPS.

Du sliter ikke nok

Det er kun brukeren selv som vet hvor inderlig han eller hun sliter. Hvordan kan en som er autorisert helsepersonell komme til en psykisk syk og fortelle: «Du sliter ikke nok til å bli akuttplassert». Dette må frem i lyset.

Psykisk helse er virkelig på dagens agenda, men det får ikke nok oppmerksomhet. Psykisk syke har blitt behandlet feil, og det har skjedd i en årrekke! Systemet svikter dem gang på gang! Jeg roper: «Våkn opp! Det er på tide å sette psykisk helse på dagsordenen – for alvor.»

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse