fbpx Jeg sier opp stillingen min som sykepleier dersom Helseplattformen innføres Hopp til hovedinnhold

Jeg sier opp stillingen min som sykepleier dersom Helseplattformen innføres

Bildet viser Sykehuset Levanger

Med alle de feil og mangler som er oppdaget, opplever jeg det som faglig og etisk uforsvarlig å fortsette.

Nå brennes det bruer. Det er ulmebranner overalt. De siste dagers avgjørelser om Helseplattformen bærer preg av ren overkjøring av fagfolk. Hvor ble det av respekten? Bygging av tillit? Tiltro til egne ansatte?

Hvor høyt må fagfolk rope?

Som helsepersonell har vi plikt til å redde liv og melde ifra om alvorlige feil. Og vi har meldt ifra, meldt ifra og meldt ifra om avvik i Helseplattformen. Jeg undrer meg fortsatt over hvor mye pasientsikkerheten skal trues, hvor høyt fagfolk må rope – før det tas på alvor.

Vi snakker om et journalsystem som nå bruker store ressurser på omdømmebygging. Dansk, finsk og amerikansk helsevesen, Statens helsetilsyn, Riksrevisjonen, Kommunerevisjonen, statsforvalteren, FHI, direktøren på St. Olavs hospital, Den norske legeforening og Norsk Sykepleierforbund er alvorlig bekymret for konsekvensene av Helseplattformen. 

Betyr det ingenting?

Pasientenes sikkerhet ivaretas av samvittighetsfulle ansatte, som bruker kompenserende tiltak i form av gule lapper, dobbeltkontroller, skyggeregnskap og ekstra telefonering for å holde kontroll.

Min julehilsen går til sykehusdirektøren

Jeg er veldig glad i arbeidsplassene mine. Arbeidsmiljøet er inkluderende, og vi har et felles søkelys på pasientene, deres beste og deres sikkerhet.

Men nå ser jeg meg nødt til å si opp stillingen min som sykepleier på Sykehuset Levanger dersom journalsystemet Helseplattformen innføres. Med alle de feil og mangler som er oppdaget, opplever jeg det som faglig og etisk uforsvarlig å fortsette.

Min julehilsen går i år til St. Olavs hospital-direktør Grethe Aasved, som startet med friskt mot og entusiasme i arbeidet med Helseplattformen. Ett år senere slår hun alarm om trusselen mot pasientsikkerheten. Hun har stått opp for sine ansatte, tatt deres bekymringer på alvor og frontet dem i mediene. Det står det respekt av.

Min nyttårshilsen går til Helse Møre og Romsdal. Mange av oss i Helse Nord-Trøndelag sender vår fulle støtte til den grundige jobben dere har gjort med å risikovurdere Helseplattformen.

Innlegget ble først publisert i Adresseavisen og flere andre lokalaviser i Trøndelag. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse