fbpx Helse Midt-Norge avviste å utsette utrullingen av Helseplattformen i Møre og Romsdal Hopp til hovedinnhold

Helse Midt-Norge avviste å utsette utrullingen av Helseplattformen i Møre og Romsdal

Styret i Helse Midt-Norge får kritikk etter at de onsdag vedtok at journalsystemet Helseplattformen skal rulles ut etter planen nye sykehus.

Vedtaket betyr at Helse Møre og Romsdal må forberede seg på at deres fire sykehus skal ta i bruk Helseplattformen i april, skriver Adresseavisen.

Tidligere denne måneden ba styret i Helse Møre og Romsdal, som er et foretak under Helse Midt-Norge, om at innføringen skulle utsettes på grunn av problemene med systemet i Trøndelag. 

Nå avvises dette ønsket.

– Maktarroganse

– Dette er ansvarspulverisering satt i system, sier president i Legeforeningen, Anne-Karin Rime.

– Helse Midt-Norge kaster hele regionen ut i en dramatisk situasjon hvor pasientsikkerheten og ansattes arbeidsmiljø ofres til fordel for økonomien. Vi støtter våre tillitsvalgte, og har full forståelse for at de reagerer med sjokk, vantro, sinne og frustrasjon over beslutningen, mener Rime.

Også partiet Rødt sin representant i Helse- og omsorgskomiteen, Seher Aydar, reagerer på vedtaket.

– At styret i Helse Midt-Norge å nå trosser fagmiljøer, varsler om pasientsikkerhet og sykehusenes forsvarlighetsvurderinger og ruller ut et system alle vet kommer til å skape store problemer er ren maktarroganse, sier Aydar. 

Må stå sammen

– Dette er krevende, både for styrene i de enkelte helseforetakene og ledelsene i helseforetakene, men det er nødvendig at vi står sammen og jobber sammen videre for en helhet for pasientene og innbyggerne i Midt-Norge, sier styreleder Odd Inge Mjøen i Helse Midt-Norge.

 

«En utsettelse av innføringen av Helseplattformen i to år vil ha store konsekvenser for spesialisthelsetjenesten i Midt-Norge», vedtok styret onsdag.

Frykter økte ventelister

Helse Midt-Norge frykter at en utsettelse i Møre og Romsdal kan gi økte ventelister i sykehusene og ramme sykehusøkonomien på en sånn måte at det går utover nødvendige investeringer i sykehusene de neste årene.

 Det er beregnet at en utsettelse i to år vil koste i underkant av en milliard kroner.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse