fbpx Vi er kritisk til konsekvensene streiken medfører for vårt kull Hopp til hovedinnhold

Vi er kritisk til konsekvensene streiken medfører for vårt kull

Bildet viser streikende utenfor departementene i Akersgata 59.

Studentperspektivet blir ikke sett i den pågående streiken. Vi risikerer å ikke få avlagt eksamen og skaffe oss 180 studiepoeng. 

Da vårt kull begynte på studiet, var det pandemi og covid-19-restriksjoner. Vi har opplevd mye usikkerhet gjennom studieløpet. Mange har også falt fra. På vår campus er vi omtrent 110 studenter som fullfører sykepleiestudiet til sommeren – eller rettere sagt om tre uker. 

Får ikke fullført på normert tid

Vi har kun ett emne igjen i studieforløpet, og vi mangler en gruppeeksamen med godkjent/ikke godkjent. Eksamen i dette emnet handler hovedsakelig om faglig forsvarlighet. 

Det er ironisk at streiken påvirker helsevesenet i den grad at studenter som nesten er ferdig med utdanningen, ikke får lov til å ta vare på pasientene på det nivået vi har fått formell opplæring til. Vi frykter at det kan få store økonomiske konsekvenser for samfunnet og personlige konsekvenser for enkelte studenter og deres familie.

Den ansvarlige for det nevnte emnet er tatt ut i streik. Som studenter forstår vi at det er nødvendig med lønnsforhandlinger, og vi har full respekt for retten til å streike. Men vi er kritisk til konsekvensene som streiken medfører for vårt kull.

Streiken kan hindre at vi får avlagt eksamen og skaffe oss 180 studiepoeng. Det går ut over vår mulighet til å fullføre på normert tid og få autorisasjon som sykepleiere før sommeren begynner. Et stort problem med dette er at mange av våre medstudenter har skrevet under kontrakter om sommervikariater eller faste stillinger som sykepleiere. Sett fra en arbeidsgivers perspektiv, som lager sommerturnuser, så er dette kritisk. Autoriserte sykepleiere har flere og andre typer arbeidsoppgaver enn sykepleierstudenter.

Tiden jobber mot oss

Det er utfordrende for oss studenter, som aktivt jobber mot en eksamen, å ikke vite hva som skjer videre. Vi får beskjed om å følge med på kunngjøringene som dukker opp i læringsplattformen Canvas. Vi har muntlig blitt bedt om å ta det «uke for uke» muntlig, men vi har ikke denne tiden.

På universitetets nettsider har de en egen side om streiken. Her legger de frem at det er mulig for skolen å utsette eksamen til uke 32–33. Det blir ikke lagt frem løsninger for å hjelpe oss studenter til å fullføre graden til normert tid. Dette er en eksamen som er bestått/ikke bestått, og den utgjør kun 7,5 studiepoeng. 

Hele faget er allerede gjennomført, foruten selve vurderingen – som er en muntlig gruppeeksamen. I tillegg kan streiken påvirke sensureringen av bacheloroppgaven for andre pulje, hvor fristen for sensur er 12. juni. Vi opplever at studentperspektivet ikke blir sett, og at våre alternative løsninger ikke blir tatt i betraktning.

2 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Marianne von Hafenbrädl

Sykepleier
1 month siden

Det er ille at det ikke tas hensyn til studentperspektivet og hvilke konsekvenser denne streiken innebære på det personlige plan. Dere har jobbet hardt og er helt «på tampen» til å tre inn i rollen som ferske og stolte sykepleiere og vi som alt er sykepleiere, trenger dere..nå! Vil si det er helt uforsvarlig, fordi pasientene og helsevesenet trenger dere, er avhengige av dere og venter på dere. Som kjent, så mangler Norge sykepleiere!!!

Jan Eide

Spesialsykepleier
1 month siden

Her er det noen som ikke er moden nok til å tre inn i yrket. Det streikes FOR sykepleiere, ikke MOT studenter.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse