fbpx Er NSFs «løft» bare for Spekters sykepleiere? Hopp til hovedinnhold

Er NSFs «løft» bare for Spekters sykepleiere?

Fra landsmøtet.

Jeg vil bli kvitt forbundsstyret om de godkjenner dette lønnsoppgjøret uten uravstemning, skriver Margrethe Andersen.

Jeg er sykepleier på et sykehus og opplevde et stort lønnshopp da jeg flyttet fra minstelønna i KS til Spekter i fjor. Som kommunalt ansatt sykepleier var jeg også mangeårig hovedtillitsvalgt i Vågan kommune og har tidligere frontet det manglende lønnsgapet mellom høgskoleutdannede sykepleiere og helsepersonell med fagbrev.

Nå ser vi et helt annet og enda mer alvorlig lønnsgap, nemlig mellom våre egne! Sykepleiere på sykehus får, helt fortjent, et stort lønnshopp, og Sykepleierløftet blir innfridd fra 1. juli 2019. Det merkelige er at den sektoren som sliter mest med rekrutteringen, nemlig kommunene, står parkert langt bak og vil kjenne enda mer på utfordringene med både å rekruttere og beholde.

Lønnsgapet øker

Hvem vil jobbe der man ikke blir verdsatt? Dette har KS, i godt samkvem med mitt eget forbund NSF, sørget for. Til tariffoppgjøret ble det levert tafatte krav som ikke sto i stil med kravene som NSF leverte til Spekter, og resultatet ble deretter.

Hvem vil jobbe der man ikke blir verdsatt?

Lønnsgapet er betydelig og øker ytterligere. Man prøver da å forklare at lønnsforskjellene ikke er så store ved å vise til tillegg som blir gitt i KS. For en frekkhet! Akkurat som om ikke sykehusene har tillegg, og endatil større enn KS sine!

Medlemmene krever uravstemning

Situasjonen er så prekær og har utløst så mye sinne, forbitrelse og frustrasjon at her er det bare ett å gjøre. Forbundsstyret og toppledelsen i NSF: Den 9. mai har dere sjansen til å rette opp uretten i lønnsoppgjøret og sviket i Sykepleierløftet. Medlemmene krever å få stemme over resultatet. Det betyr uravstemning. Dette kravet må faktisk innfris, medlemmene må få si sitt om resultatet av tariffoppgjøret og pensjonsforliket!

Det er landsmøte neste år i 2019. Sykepleierne kommer ikke til å stemme dere inn neste gang om vi ikke får gå til uravstemning! #viglemmerikke!

Puslete krav

Mange snakker om A- og B-sykepleiere. Jeg kjente på det selv da jeg jobbet i kommunen. Vi var liksom ikke like viktige som sykepleiere på sykehus. Vi har den samme kompetansen, utøvelsen av sykepleien er den samme, arbeidsoppgavene er helt de samme, med nedbygging av sengeposter og samhandlingsreformen. Men lønnsmessig har vi nå blitt et A- og et B-lag med NSFs velsignelse og drahjelp.

LES: NSF skaper A-lag og B-lag blant sykepleierne

KS får ta sin del av ansvaret for dette elendige resultatet, og ikke minst for konsekvensene. Men kravene NSF har levert, er så puslete, så mangel på makt bak krava, så trist og frustrerende av et forbund – mitt forbund! – at jeg kjenner på en enorm grad av frustrasjon.

Tenk dere godt om og gjør det rette. Vi følger med!

Vi krever svar

Mange sier at det bare er å melde seg ut. Nei! Jeg vil bli kvitt dette forbundsstyret om de godkjenner dette resultatet uten uravstemning. Nå har dere sjansen til å rette opp elendigheten NSF har vært med på å skape.

Jeg, og mange med meg, krever også svar på dette:

1. Hvorfor krevde NSF så lite for de kommunale sykepleierne?

2. Hvor mange kroner av medlemspengene våre har blitt brukt til dette «Sykepleierløftet»?

3. Den 9. mai skal forbundsstyret avgjøre om resultatet av tariffoppgjøret skal til uravstemning. Hvorfor skal vi ikke få stemme?

Tenk dere godt om og gjør det rette. Vi følger med!

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse