Hanne Charlotte Schjelderup
LederJordmorforbundet NSFInnlegg av Hanne Charlotte Schjelderup som leder i Jordmorforbundet NSF:
Gravide oppfordres til å ta kikhostevaksine i svangerskapet
Det er kikhosteutbrudd i landet. Alle gravide får nå tilbud om kikhostevaksine. Jordmor og helsesykepleier kan gi gravide vaksine på din lokale helsestasjon.
Kjerkol, se til Danmark
Det er på overtid at vi tar grep og sier et rungende ja til ett sterkt offentlig helsevesen. Innføringen av helsebedrifter for over to tiår siden tok oppmerksomheten vekk fra pasient til økonomi og fra omsorg til effektivitet.
Schjelderup: Derfor stiller jeg til valg i forbundsledelsen
Jeg tar nomineringen til nestleder fra fylker og majoriteten av NSFs faggrupper som en anerkjennelse. Som politisk leder er jeg fremdeles utålmodig, sterkt motivert og ønsker raske steg framover på vegne av NSF.
Jordmorforbundet NSF vil advare på det sterkeste mot å kutte i fødetilbudet på Helgeland
Helseforetakene svikter fødende ved å kutte kraftig i kvinnehelsetilbud, mener jordmorleder Hanne Charlotte Schjelderup.
– Vi må ha kjønnsnøytral pasientbetaling ved sterilisering
– Kvinner betaler i dag fem ganger mer enn menn for sterilisering. De høye prisene går særlig ut over innvandrere og personer med lav inntekt. Det er en uhørt praksis i et likestillingsperspektiv, skriver innleggsforfatterne.
– Den norske jordmorforeningen sprer feil om Jordmorforbundet NSF i abortdebatten
– Når vi snakker om abort, la oss snakke om hvordan et felt som vekker mye følelser best kan belyses med fakta fra ulike synsvinkler, skriver lederen i Jordmorforbundet NSF.
Jordmormangel: – Vi er ferdig med å leke butikk i fødselsomsorgen
– Regjeringen har ignorert den varslede bemanningskrisen i fødselsomsorgen. Nå vakler flere sykehusavdelinger og fødeklinikker under en alvorlig bemanningskrise, skriver Schjelderup og Sverresdatter Larsen.
– Jordmødre bør få mer ansvar for kvinners helse
Jordmødre får ikke brukt sin kompetanse optimalt fordi allmennlegene vil at alt skal gå gjennom deres finansieringsordning, skriver innleggsforfatterne.
– Alle trenger jordmor
Gratulerer med dagen – alle landets jordmødre! I dag er det Den internasjonale jordmordagen i det året WHO har utnevnt til å være sykepleiernes og jordmødrenes internasjonale år.
Fødselsomsorgen skal ikke være en minimumstjeneste
Jordmorforbundet går ikke med på en utvikling der mor og barns helse settes på spill. Nå haster det med tiltak.
Innlegg av Hanne Charlotte Schjelderup som leder i Jordmorforbundet NSF:
«Norge trenger flere barn!» sier Erna. Helsetjenestens svar er å innskrenke helsetilbud til kvinner
Vi skal føde barn, vi skal jobbe, og vi skal bidra til at Norge går rundt. Regjeringens vil ha økt satsing på kvinnehelse. Da må vi bygge opp helsetilbudet til kvinner for å tilby likeverdige helsetjenester.
Jordmormangelen i Norge er prekær
Over 50 prosent av jordmødrene sier i en undersøkelse at de har vurdert å slutte på grunn av arbeidspress, skriver leder i Jordmorforbundet NSF, Hanne Schjelderup-Eriksen.
Vi kan ikke løpe enda fortere
Hvis jordmødre, sykepleiere og andre helsearbeidere skal løpe fortere, vil resultatet bli dårligere pasientbehandling og større helsebelastninger, mener leder i Jordmorforbundet.
Det må ansettes flere jordmødre
Innlegg av Hanne Charlotte Schjelderup som leder i Jordmorforbundet NSF:
Jordmødre kan forebygge vold mot kvinner og barn
Vold i svangerskapet kan forårsake alvorlige helsekomplikasjoner både for den gravide og det ufødte barnet. Jordmødre kan styrke sårbare familier og forberede dem på foreldrerollen, skriver Hanne Charlotte Schjelderup, leder i Jordmorforbundet i NSF.
Nedbyggingen av fødetilbudet har ført til økt risiko for mor og barn
Jordmorforbundet krever stans i nedbyggingen i fødselsomsorgen. Sett ikke kvinners og barns liv og helse i fare ved å kutte i fødetilbudet!
Må øke barselpermisjonen for kvinnen
Norge har for kort permisjon for mor etter fødsel ifølge EUs barseldirektiv, skriver leder av Jordmorforbundet NSF.
Sentraliseringen må reverseres
Fødselsomsorgen har utviklet seg til å bli en minimumstjeneste over hele landet. På 1970-tallet fantes det rundt 150 fødeinstitusjoner i Norge, mot færre enn 50 i dag, skriver Hanne Charlotte Schjelderup-Eriksen.