fbpx Statsforvalteren: UNN brøt krav om å yte forsvarlig helsehjelp da barn døde under fødsel i 2023 Hopp til hovedinnhold

Statsforvalteren: UNN brøt krav om å yte forsvarlig helsehjelp da barn døde under fødsel i 2023

Bilde viser et oversiktsbilde av UNN

Statsforvalteren i Troms har konkludert med at Universitetssykehuset i Nord-Norge ikke ga forsvarlige helsetjenester da et barn døde i en fødsel i 2023.

Bakgrunnen for konklusjonen er en hendelse sommeren 2023, der et barn døde uventet i morens livmor under en igangsatt fødsel på sykehuset i Tromsø. Helsetilsynet ba Statsforvalteren vurdere hva som skal gjøres.

Nå har de konkludert med at helsehjelpen ikke var forsvarlig. Det var sykehuset selv som meldte saken til Helsetilsynet og politiet. Dødsfallet skjedde i uke 30 i fjor.

Travelt

Sykehuset påpeker at det var i en hektisk periode på fødeavdelingen, men at det ikke var mulig å fastslå om dødsfallet kunne ses i sammenheng med det.

– Dette er først og fremst en tragisk hendelse for familien og andre involverte. Vi gjennomgår saken grundig, men ønsker å avvente Statsforvalterens endelige konklusjon før vi eventuelt uttaler oss ytterligere, sier avdelingsleder Ingard Nilsen ved Kvinneklinikken på UNN i en tidligere uttalelse.

– Vi er svært lei oss

– Vi tar Statsforvalterens konklusjon meget alvorlig. Vi er svært lei oss for det tragiske utfallet av denne saken og vil igjen beklage på det sterkeste til familien som mistet barnet sitt, sier fungerende direktør ved UNN, Einar Bugge.

UNN meldte saken til Statsforvalteren, og ett år senere er konklusjonen klar. Sykehuset opplyser at de i mellomtiden har satt i gang flere tiltak for hindre at slike hendelser skjer igjen, blant annet ved å ansette flere jordmødre og iverksette nye rutiner for bemanning.

– Vi viderefører nå det påbegynte arbeidet med å forbedre tjenesten på fødeavdelingen for å sikre at tilsvarende hendelse ikke skal skje igjen, sier Bugge.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse