fbpx Forsvaret evakuerte barn og foreldre fra barnesykehus i Kyiv Hopp til hovedinnhold

Forsvaret evakuerte barn og foreldre fra barnesykehus i Kyiv

Bildet viser Forsvarets sanitet hjelper med å evakuere barn etter angrep på barnesykehus i Kyiv

Denne uka har et medisinsk evakueringsteam fra Forsvaret bistått med evakuering av barn og foreldre fra et ukrainsk barnesykehus til Tyskland.

8. juli ble Okhmatdyt-barnesykehuset i Kyiv rammet av et missilangrep. Ukrainske helsemyndigheter ba etter dette om bistand til å få barn evakuert og behandlet andre steder i Europa.

Forsvarets oppdrag ble gjennomført som planlagt, og barna og deres pårørende ble evakuert til to ulike steder i Tyskland, skriver Forsvaret i en pressemelding.

– Utfordrende 

– Transport av alvorlig syke barn er alltid utfordrende og krever alltid ekstra forberedelser, forteller oberstløytnant Håkon Asak, som er medisinsk ansvarlig for luftevakuering i Forsvarets sanitet.

Pasientene som ble transportert, var i aldersgruppen fra 4 måneder til 15 år, og alle har behov for videre kontinuerlig medisinsk avansert behandling i Europa.

Petter Iversen, sjef for Forsvarets sanitet, forteller at krigens konsekvenser kommer tett på med slike oppdrag.

– Jeg er glad for at våre folk kan hjelpe noen av de uskyldige og sårbare barna som er rammet etter missilangrepet på barnesykehuset. Evakueringsoppdragene er utfordrende både faglig og inntrykksmessig, sier Iversen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse