fbpx 111 000 møtte ikke til oppsatt time ved Helse Sør-Øst Hopp til hovedinnhold

111 000 møtte ikke til oppsatt time ved Helse Sør-Øst

Ansatte går i sykehuskorridor

Så langt i år har 3,9 prosent av pasientene ikke møtt til timen sin på sykehusene i Helse Sør-Øst. Andelen har gått noe ned de siste årene.

Det har vært nesten 2,9 millioner konsultasjoner ved sykehusene i Helse Sør-Øst hittil i år, skriver helseforetaket i en pressemelding.

– Dessverre er det fortsatt mange som ikke møter, og det betyr at sykehusene ikke får behandlet så mange pasienter som de kunne gjort, sier direktør Terje Rootwelt i Helse Sør-Øst.

Påvirker ventetidene

Rootwelt påpeker at sykehusene jobber hardt for å få ned ventetidene, og at det derfor er avgjørende at pasienter stiller opp til avtalt time.

– Hvis for eksempel andelen pasienter som ikke møter reduseres fra 3,9 til 3,6, utgjør det om lag 17 000 pasienter i året. Det ville bidratt betydningsfullt til å redusere ventetidene, sier Rootwelt.


 


Nedgang

Om man sammenlikner tallene fra de ulike helseforetakene og sykehusene i Helse Sør-Øst, er andelen pasienter som ikke møter opp, størst ved Lovisenberg Diakonale Sykehus og lavest ved Revmatismesykehuset.

Antallet som ikke stiller opp har gått ned de siste årene. I først halvår av 2023 var det 4,1 prosent som ikke møtte, og i samme periode i 2022 var tallet på 4,3.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse