fbpx Medier: Ny abortlov legges frem fredag – Sp tar dissens Hopp til hovedinnhold

Medier: Ny abortlov legges frem fredag – Sp tar dissens

Bildet viser statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Regjeringen legger fredag frem forslag til en abortlov som vil utvide retten til selvbestemt abort frem til uke 18, melder DN og NRK. Senterpartiet tar dissens, ifølge mediene.

NRK skriver at Sp ønsker å beholde dagens abortlov, som åpner for abort frem til uke tolv.

DN skriver at Arbeiderpartiet, Venstre, SV, MDG og Rødt ventes å stemme ja til forslaget. Det vil gi 80 representanter, fem mindre enn det som trengs for å bli vedtatt.

I så fall trengs det kun en håndfull utbrytere fra Senterpartiet, Høyre og Frp for å få loven vedtatt. Tidligere har partiene uttrykt at representantene får stemme fritt i saken.

Loven tar også for seg dagens ordning med abortnemnder. Etter uke tolv må gravide søke om å få abort, og denne søknaden behandles i nemnd.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde først planer om å legge frem den nye abortloven for Stortinget før sommeren. I mai varslet han imidlertid at den ikke kommer før til høsten.

Helseminister Jan Christian Vestre (Ap) sa på AUFs sommerleir i august at han er stolt over at regjeringen «om ikke lenge kommer til å legge frem for Stortinget en historisk lovendring som innebærer en modernisering og utvidelse av dagens abortlov».

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse