Cecilie Ann Molvik Markvoll
SykepleierInnlegg av Cecilie Ann Molvik Markvoll som sykepleier:
Et ubehagelig spørsmål
Hva snakker vi om når vi snakker om abort? Forfatterne Kjersti Sandvik og Grethe Fatima Syéd stiller et spørsmål som i tillegg til å være sammensatt, også er svært emosjonelt.
Et helhetlig blikk på et sammensatt helsevesen?
Finnes det sammenhenger mellom livserfaringer og utvikling av sykdom, og hvordan møter helsevesenet mennesker med diffuse og langvarige lidelser?
Hele bildet
Tallenes tydelige tale viser at mange av årsakene til sykdom ligger utenfor kroppen. Denne boka gir en tankevekkende innføring i betydningen sosiale forhold har på helsa.
Snarvei til klokskap?
Med denne lille boka vil forfatteren vil hjelpe sykepleierne til å bli kloke gjennom refleksjon. Hun kommer ikke helt i mål.
Viktig om varsling
Varsling. Bare ordet alene gir assosiasjoner til noe de fleste av oss ikke vil befatte seg med.
Lettlest guide til kroppen
Flommen av underholdende, populærvitenskapelige bøker om menneskets organer og fysiologi vil ingen ende ta. Bill Bryson har gått løs på hele kroppen.
Utfordrer eget fag
Kan terapi også være til skade? Det er ikke bare medisiner som har bivirkninger, viser forfatterne av denne boka.
Rehabilitering for alle?
Dramsdahl har skrevet en ryddig og bredt anlagt bok om muligheter, tiltak og systemer innen rehabilitering, men vår anmelder undrer seg om pasientene alltid klarer å henge med.
Edruelig om rus
En bok om hvorfor mennesker ruser seg. Velskrevet og helt uten moralisering.
Mange spørsmål, få svar
Sykepleieprofessorene Giske og Cone vil gjerne hjelpe oss til å yte mer åndelig omsorg, men kommer ikke helt i mål.
Et ikke uproblematisk innblikk i forfatterens søvnproblemer
Anders Bortne deler kunnskap og erfaring fra et liv med insomnia. Men den store løsningen uteblir.
Samtaler på sengekanten er ikke en mindreverdig form for sykepleie
Liv og død og sykdom og mennesker og jobb og barmhjertighet går i denne jobben over i hverandre. Slikt lar seg ikke enkelt kategorisere og plassere.
Treffende og tankevekkende om samtiden
Hvordan kan vi forstå oss selv i tiden vi lever i? I et samfunn preget av overflatiskhet og hurtighet inviterer forfatteren leseren under overflaten ved å gi en innføring i historie, teorier og fortellinger fra ungdom i Norge.
Syltynt rim i populærvitenskapens navn
Kagge forlag har trålet rimordboka og funnet et ord som rimer med en hittil ubeskrevet kroppsdel i rekken av populærvitenskapelige bøker. Det begynte med suksessen «Sjarmen med tarmen». Nå er «Huden er guden» her.
En god samtale kan være medisinen som virker
Ved noen tilstander er det åpenbart hvilken hjelp vi som sykepleiere skal gi. Å møte pasienters vonde erfaringer og følelser kan være atskillig vanskeligere, skriver hjemmesykepleier Cecilie Ann Molvik Markvoll.