fbpx « Du som er så dyktig skulle jo heller ha blitt lege… » Hopp til hovedinnhold

« Du som er så dyktig skulle jo heller ha blitt lege… »

I det kalde rommet, på en stålbenk ligger grisen. En død rosa gris. Jeg har undervisning på laboratoriet og i hånda har jeg en sprøyte med en nål på minst 15 cm.

Med dirrende hender føler jeg meg frem til grisens brystbein på venstre side og dens processus xiphoideus. Grisen er kald.

- ” Nå stikker du. Før nåla i retning mot venstre skulder i en vinkel på 45°, mens du aspirerer ” sier læreren en smule utålmodig.

Det er nå det gjelder. Jeg stikker nåla bestemt inn i grisen og aspirerer kontinuerlig med sprøyta. 5 cm, 6 cm, 7 cm, 10cm. Blod i sprøyta! Min første perikardiocentese er utført. - - ”Måtte jeg aldri trenge å gjøre dette på et menneske”, tenker jeg stille inne i meg selv.

- ”Godt gjort!” sier læreren.

Jeg kjenner svetten pipler i panna. Rommet er ikke kaldt lengre. Jeg føler meg uggen. Det lukter gris. Jeg er glad jeg er vegetarianer.

Timen er over og en medstudent som er lege kommer bort til meg. Han smiler.

-”Jeg så at du greide perikardiocentesen på første forsøk. Det er bra gjort. Du som er så dyktig skulle jo heller ha blitt lege” sa han, klappet meg lett på skulderen og gikk videre.

Hva mente han? Var det et kompliment?

Kan man ikke være sykepleier og dyktig? Må man være lege for å være dyktig? Trodde han at alle sykepleiere har kun en drøm,  det å bli lege?

Hva skulle jeg ha svart medstudenten min? Kanskje skulle jeg svart noe som:

”Hvis du var like dyktig som meg, så kanskje du kunne blitt sykepleier!”

Hva ville du svart?

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse