fbpx « Nå har vi vaska gølve og vi har børi ved… » Hopp til hovedinnhold

« Nå har vi vaska gølve og vi har børi ved… »

Vi er i 2010 og fremdeles bruker vi sykepleierkompetanse til mange merkelige ting.

Det er en hvilken som helst natt, i en hvilken som helst by, i et hvilket som helst norsk helseforetak. På nattens arbeidsplan står det: ”Støvtørking av lokaler og legekontorer”.

Jeg tror ikke jeg har lest feil, så jeg setter i gang. Støvkluten og vaskebøtta tas frem. To kontorer, personalrom og medisinskap vasker jeg. Kollegaen min tar de andre rommene, som er like støvete som de andre rommene. Innimellom tar vi av oss pasientene, som jo er vår egentlige jobb som sykepleiere. Pasientene skal jo fremdeles ha medisin og de skal jo fremdeles observeres og pleies selv om vi må tørke støv.

Jeg bretter støvkluten pent sammen etter flott utført arbeide. Lokalene skinner som i en Jif-reklame. I det jeg legger fra meg kluten er det som om den blunker lurt til meg, og sier : « Vi sees om en uke ».

Vi er i 2010 og fremdeles bruker vi sykepleierkompetanse til mange merkelige ting. Jeg sier ikke at jeg er for fin til å tørke støv, men jeg synes det er dårlig utnyttelse av mine kompetanser som sykepleier. På arbeidsplanen til legene, har jeg til dags dato aldri sett at de må tørke støv. Selv om de trolig støver like mye rundt seg som sykepleiere.

Jeg tror dessverre at denne holdningen kommer av at sykepleieryrket er et kvinnedominert yrke, hvor det aksepteres at i tillegg til å være sykepleiere så skal de også være litt « huslige » av seg, hvor de godt kan bedrive med støvtørking ved siden av.

Har dere sett menn som jobber i mannsdominerte yrker gå å tørke støv på natten? Går plattformarbeiderne med en støvkost i hånda, i tillegg til en skrutrekker en natt i uka ?

Nei, jeg tror faktisk ikke det. Det synes jeg faktisk ikke sykepleiere skal gjøre heller. Jeg synes ikke sykepleiere skal vaske gulv i arbeidstiden, vaske kjøleskap eller skifte gardiner på arbeidsplassen. Jeg synes sykepleiere skal være sykepleiere, og ikke vaskere.

Sykepleier! Legg ned din støvklut !

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse