fbpx - Tøft ja, men helt nødvendig Hopp til hovedinnhold
Streik i Asker kommune:

- Tøft ja, men helt nødvendig

- Ingen ønsker å gå ut i en streik. Men må man, så må man. Regjeringens skammelige tilbud gav oss dessverre ikke noe valg.

Mildrid Stien er i streik sammen med 83 sykepleierkolleger i Asker kommune. Totalt er 533 Unio-medlemmer tatt ut i streik i kommunen.

- Det er tøft å gå i streik. For den som blir tatt ut, de som blir igjen og ikke minst fordi det dessverre ikke er å unngå at en streik rammer uskyldig tredjepart, sier NSFs hovedtillitsvalgt i Asker kommunen.

- Vi jobber mye med hvem som skal tas ut i streik. Det er arbeidsgiver vi ønsker å ramme, ingen andre. Det er også viktig at befolkningen blir mentalt innstilt på det som kommer. Etter hvert som streiken utvides blir stadig flere enn arbeidsgiver rammet - pasienter, barnehagebarn, skoleelever, foreldre og pårørende.

Ved første uttak 24. mai ble de innvilget mellom 10 og 20 dispensasjoner. Hvor mange søknader som kommer etter andre streikeuttak på 272 Unio-medlemmer i dag, gjenstår å se. Men at søknader kommer, er sikkert.

- Vi har god dialog og godt samarbeid med arbeidsgiver i denne prosessen, understreker Stien.

 

Mye spekulasjon

- Etter hvert som streiken drar ut, kommer medieoppslagene om dramatiske konsekvenser og enkeltskjebner på grunn av av streiken. Agendaen er "fare for liv og helse" og tvungen lønnsnemnd. Det kan synes som om enkelte mister av syne hvorfor vi streiker, sier Stien.

- Jeg kan berolige med at når vi tar personer ut i streik, så forsikrer vi oss alltid om at det er faglig forsvarlig. At det alltid skal være personer tilgjengelig som kan ta de nødvendige faglige vurderingene.

 

Skammelig tilbud

Mildrid Stien er helt klar på at det er regjeringen som må ta ansvaret for storstreiken i offentlig sektor.

- Industrien har fått en lønnsøkning på opp mot 4,3 prosent. I tillegg kommer det de vil få i lokale forhandlinger til høsten. Da er det fryktelig skuffende at sentrale grupper i velferdsstaten blir avspist med et tilbud på 3-tallet. Det kan ikke være sånn at privat sektor forsvinner av gårde, mens våre grupper gang på gang skal bære kostnadene ved en god velferdsstat, sier NSFs hovedtillitsvalgt.

 

Unio Asker blogg HER

 

Les: 28 år siden de streiket sist

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse