fbpx Sykehus og åpenhet Hopp til hovedinnhold

Sykehus og åpenhet

Etter nyheten fra Forbrukerrådet om skuffende åpenhet i sykehus, har det skjedd noe.

Først en korrigering: I går skrev Sykepleien at det kun var Sykehuset Østfold og Helse Bergen som legger ut oversikter over uønskede hendelser på egne nettsider.

Etter det sykepleien nå kjenner til, har også Nordlandssykehuset gjort dette siden februar i år.

Les også: Lite åpenhet i sykehus 


E-post havnet på feil sted

- Grunnet diverse årsaker kom ikke eposten til riktig sted, og kommunikasjonsavdelingen svarte ikke på e-posten før det var for sent, sier kommunikasjonsrådgiver ved Nordlandssykehuset, Linn Braseth til Sykepleien.

En e-post på ville veier er grunnen til at sykehuset i Forbrukerrådets undersøkelse er oppført som en av de tre sykehusene som ikke svarte på spørsmålene.


Vestre Viken skal på nett

Også Vestre Viken havnet på listen over sykehus som ikke svarte på Forbrukerrådets spørsmål. Laagendalsposten tok kontakt med sykehuset for å finne ut hvorfor de ikke ville svare.

Viseadministrerende direktør Per Meinich gir følgende svar til Laagendalsposten:

"Vestre Viken HF har besluttet å offentliggjøre uønskede hendelser på sine hjemmesider. Dette for å praktisere meroffentlighet, samt å gi pasienter og andre som etterspør denne informasjonen fortløpende informasjon og tilbakemelding. Det arbeides nå med å gjennomføre denne beslutningen, og opplysningene vil være tilgjengelig innen utgangen av dette året.»

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse