fbpx Molde får nytt sykehus Hopp til hovedinnhold

Molde får nytt sykehus

Bent Høie sier han deler styret i Helse Midt-Norge sitt syn når det i sitt vedtak legger vekt på fordelene ved å lokalisere det nye sykehuset nær det største fagmiljøet. (Arkivfoto: Helsedepartementet) Foto: Helse- og omsorgsdepartementet

Det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal skal plasseres i Opdøl ved Molde.

- Dette er en endelig beslutning, sa Bent Høie.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie vedtok i foretaksmøte fredag å legge nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal til Opdøl ved Molde.

På pressekonferansen fikk Høie spørsmål om han fryktet ny omkamp, eller om beslutningen blir stående.

- Dette er en endelig beslutning, sa Høie.


Spekulasjoner

Bent Høie har blitt beskyldt for å manipulere prosesessen. Torsdag 18. desember sendte kontrollkomiteen på Stortinget et brev til Høie.

– Vi opplever at Høie ikke gir et klart svar på hva han har sagt om tomtevalg til representanter fra Helse Midt-Norge og Helse Møre og Romsdal. Vi finner det derfor nødvendig at kontrollkomiteen stiller spørsmålet, sier kontrollkomiteens leder Martin Kolberg til VG.


Lik konklusjon

Styret i Helse Møre og Romsdal anbefalte onsdag et nytt sykehus på Opdøl ved Molde, det samme gjorde styret i Helse Midt-Norge torsdag 18. desember.

Når Bent Høie velger Opdøl, er det samme konklusjon som styrene. Det gjennstår å se om alt har gått riktig for seg. Kontrollkomiteen sier det normalt tar en ukes tid å få svar på spørsmål de sender ut.


Krevende prosess

Bent Høie sier i en pressemelding at dette har vært en lang og svært krevende prosess over mange år. 

- Jeg har stor forståelse for at spørsmålet om tomtevalg engasjerer og vekker mange følelser i befolkningen. Jeg er glad for at vi nå får landet tomtevalget, slik at vi i dag har kommet et skritt nærmere målet om nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal. Det er viktig for å gi fylkets pasienter best mulig pasientbehandling i fremtiden, sier Bent Høie.


Nærhet

Bent Høie sier han deler styret i Helse Midt-Norge sitt syn når det i sitt vedtak legger vekt på fordelene ved å lokalisere det nye sykehuset nær det største fagmiljøet.

- Styret har også vektlagt lokalisering som vil gi kortest reisetid for flest innbyggere, samtidig som det vil gi forsvarlig tilbud om spesialist- og sykehustjenester for alle innbyggere i opptaksområdet, sier han.

Høie sier videre at et godt poliklinisk tilbud i Kristiansund må planlegges, og at de prehospitale tjenestene må utvikles slik at en sikrer en forsvarlig akuttberedskap og ivaretar de innbyggerne som får lengst reisevei til sykehus.

- Ålesund sjukehus skal fortsatt være hovedsykehuset i Helse Møre og Romsdal, sier Bent Høie.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.