fbpx Nå kommer Sykepleiens temautgave om angst- og sovemedisiner Hopp til hovedinnhold

Nå kommer Sykepleiens temautgave om angst- og sovemedisiner

Forside 03/18

Hvis de brukes for lenge, kan benzodiazepiner og z-hypnotika bli en forbannelse for pasienten. Sykepleiens nyeste utgave handler om pillenes pris. 

Det har lenge vært kjent at langvarig bruk av angst- og sovemedisiner kan bli til en vond spiral for pasientene. Det står til og med i Felleskatalogen. Likevel fortsetter industrien å distribuere pillene i store pakninger, legene fortsetter å forskrive pillene langt utover anbefalt periode – og sykepleierne fortsetter å dele dem ut.

Dette er tema for Sykepleiens spesialutgave som blir sendt til medlemmene i NSF denne uken. Utgaven inneholder blant annet en større undersøkelse blant sykepleiere om bruken av angst- og sovemedisiner. Den viser at en av tre har månedlig eller oftere delt ut slike piller på grunn av tidsnød. 

Over 1000 sykepleiere har svart på undersøkelsen. De bekrefter at pillene skaper mye bekymring på arbeidsplassen. En av fire svarer at de synes at det brukes for mye vanedannende medikamenter på deres arbeidsplass

Lederen av fastlegene, Petter Brelin, mener at utskriving av vanedannende medikamenter er et daglig dilemma. Pasientene kan være manipulerende og truende.

« Pillenes pris » beskriver alt som sykepleiere trenger å vite om angst- og sovemedisiner – og om avhengighet. Den inneholder dessuten et kapittel om hva sykepleiere selv kan gjøre for å få pasienter ut av den vonde spiralen med avhengighet og stadig større doser. 

Sykepleien 03/2018 blir levert hjem til 110 000 medlemmer i uke 11. 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse