fbpx Sykepleier hadde over 30 avvik Hopp til hovedinnhold

Sykepleier hadde over 30 avvik

Skien kommune har registrert over 30 avvik på en sykepleier.

Hendelsene kommer fram i et brev fra Skien kommune til Fylkesmannen i Vestfold og Telemark som er beskrevet i Telemarksavisa 30. september. [krever abonnement]

Skien kommune varslet sykepleieren om oppsigelse, og etter et drøftingsmøte fikk sykepleieren si opp sin stilling. I etterkant sendte kommunen også et varsel til Fylkesmannen.

Brøt taushetsplikt

I samtale med en pasient skal sykepleieren ha brutt taushetsplikten. Sykepleieren skal ha brukt navn på tidligere pasienter ved det aktuelle sykehjemmet. Sykepleieren skal ha tatt initiativet til en samtale om lindrende pleie og det å avstå fra behandling. Det uten at ektefelle til pasienten var informert. Heller ikke var helsetilstanden til pasienten så dårlig at det var naturlig å ta dette opp på tidspunktet det ble gjort.

I brevet til Fylkesmannen står det blant annet følgende om hendelsen:

«Ved CRP under 50 mg/l og en ellers stabil allmenntilstand, er ikke dette en naturlig setting. Slike samtaler skal også inkludere nærmeste pårørende når pasienten selv ikke er i stand til å adekvat uttrykke sine ønsker».

Sykepleieren skal også ha brukt navn på andre tidligere pasienter.

Langt opphold i yrket 

Det fremgår også at sykepleierens enhetsleder mente det var uforsvarlig at «…N.N arbeidet som selvstendig sykepleier gjennom hele sitt arbeidsforhold». Sykepleieren hadde ikke jobbet som sykepleier siden 1992 og hadde fått mer opplæring og oppfølging enn normalt for en nyansatt sykepleier.

Over 30 avvik ble registrert på sykepleieren, blant annet om manglende signering på medisinbruk.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse