fbpx Revidert nasjonalbudsjett: 757 millioner til vaksinering Hopp til hovedinnhold

Revidert nasjonal­budsjett: 757 millioner til vaksinering

Bildet viser Erna Solberg.

På grunn av koronakrisen får kommunene 7,3 milliarder kroner. 757 millioner går til vaksinering.

Det er NRK som skriver om lekkasjene fra revidert nasjonalbudsjett, som legges frem i dag.

Her kommer det frem at kommunesektoren får 7,3 milliarder kroner ekstra.

1,2 milliarder til karantenehotell

757 ekstra millioner går til vaksinering, 100 millioner til massetesting og 1,2 milliarder går til karantenehotell, ifølge tall fra NRK.

I tillegg går 79 millioner til pakke for psykisk helse og sårbare grupper.

Resten av pengene går blant annet til økt innbyggertilskudd, og 1,5 milliarder er satt av til økte skjønnsmidler. Det er penger som skal fordeles mellom de kommunene som er hardest rammet av pandemien.

Overføringene blir kanskje større

NTB skriver at selv om selv om det meste er hemmelig frem til budsjettforslaget legges frem klokka 10.45, viser de mange «lekkasjene» regjeringen har delt ut til mediene, at mange formål kan vente seg mange millioner kroner – enkelte formål har milliarder i vente – i økte overføringer.

Og siden det er Fremskrittspartiet som skal sørge for at budsjettet har flertall, blir overføringene trolig enda større.

Nyvalgt leder Sylvi Listhaug varsler nemlig overfor NTB krav om «en kraftig satsing på helse», høyere lønn til sykepleiere og helsefagarbeidere og en opptrappingsplan for rekruttering.

1,5 milliarder til sykehusene

Så langt er det kjent at sykehusene får 1,5 milliarder kroner mer i kompensasjon for lavere inntekter. Regjeringen foreslår også å sette av 300 millioner kroner til hastetiltak innen psykisk helse og rus.

– Vår ambisjon er at ingen skal stå alene med utfordringer som skyldes koronapandemien. I revidert budsjett tar vi flere grep for å hjelpe folk som sliter blant annet med psykisk helse eller rus, sier statsminister Erna Solberg (H).

Fakta
Helselekkasjer fra revidert nasjonalbudsjett
  • Til sammen vil regjeringen ha brukt 229 milliarder kroner på krisetiltak i forbindelse med koronapandemien, 135 milliarder i fjor og 94 milliarder i år, ifølge E24.
  • Regjeringen foreslår at kommunene skal få 7,3 milliarder kroner ekstra i 2021 på grunn av koronapandemien, ifølge NRK.
  • Kommunene får mellom 2 og 2,4 milliarder kroner mer i frie inntekter neste år. Men en del av det spises opp av økte pensjonsutgifter.
  • Sykehusene kompenseres med 1,5 milliarder kroner.
  • Det settes av 300 millioner kroner ekstra til tiltak for folk som sliter med psykiske problemer og rus som følge av pandemien.
  • Totalt 260 millioner kroner til sårbare grupper knyttet til vold og overgrep, støtte til familier, foreldre og barnevern, og til personer med funksjonsnedsettelse (se eget kulepunkt nederst).
  • 250 millioner kroner gis i hjelp til barn og unge som har opplevd tapt undervisning som følge av pandemien, og 50 millioner til tapt læring ved fagskoler og private høyskoler, ifølge VG.
  • Regjeringen foreslår ifølge Nettavisen å gi 20 millioner kroner til å forebygge, hindre tilbakefall og å følge opp ungdom som har begått kriminalitet.
  • 78 millioner kroner går ifølge Vårt Land til tiltak for personer med funksjonsnedsettelse.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse