fbpx FHI jobber med risikorapport om ny virusvariant Hopp til hovedinnhold

FHI jobber med risikorapport om ny virusvariant

Koronatester

FHI jobber med en risikorapport av den nye virusvarianten som er oppdaget i Sør-Afrika. Varianten synes å være langt mer smittsomt enn delta-varianten.

Den nye varianten, som går under betegnelsen B. 1.1.529, har et svært høyt antall mutasjoner.

Virusvarianten gis skylden for en eksplosiv smitteoppblomstring i Sør-Afrika og er også oppdaget i Botswana, Hongkong og Israel.

Seksjonsleder i Folkehelseinstituttet (FHI), Karoline Bragstad, sier til NRK at de jobber med en risikorapport om varianten, som ser ut til å være langt mer smittsom enn delta-varianten.

Verdens helseorganisasjon WHO skal fredag avgjøre om varianten skal klassifiseres som «av interesse» eller «av bekymring».

Bragstad sier det normalt skal en del til for at WHO hever en variant til en bekymringsvariant.

– Hvis de trykker på alarmknappen nå, vil det være på bakgrunn av at den har så veldig mange endringer og at det kan se ut til at den sprer seg raskt i Sør-Afrika, sier hun.

Nektes innreise

Storbritannia opplyste torsdag at de som følge av den nye virusvarianten vil nekte innreise for alle som kommer fra seks land i det sørlige Afrika. Fly fra Sør-Afrika, Namibia, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe og Botswana vil fra fredag klokka 12 britisk tid ikke få lande i Storbritannia, opplyser helseminister Sajid Javid.

Israel har også umiddelbart reklassifisert de samme landene, samt Mosambik.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse