fbpx Snart nasjonal deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi: Bli eksamensklar med Sykepleien! Hopp til hovedinnhold

Bli eksamensklar med Sykepleien!

Anatomi
STUDIETIPS: Det kan være lurt å forberede seg til eksamen ved å løse gamle oppgavesett.  Illustrasjonsbilde: Anette Nantell / NTB

Tiden er snart inne for den nasjonale deleksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Her kan du finne og øve på tidligere eksamenssett med løsningsforslag.

15. desember er det igjen duket for den nasjonale deleksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Faget har lenge vært preget av høyt stryktall og lavt karaktersnitt, og under fjorårets eksamen var strykprosenten rekordhøy.

På Sykepleiens nettsider ligger det ute tidligere eksamenssett med løsningsforslag.

Ta en titt for å bli eksamensklar, eller bare for å friske opp i gammel kunnskap!

Prøv deg på fjorårets eksamen!

Fjorårets eksamen, som i ettertid fikk kritikk for å være altfor utfordrende, er blant oppgavene som ligger tilgjengelig. Den består av tre deler, og kan løses interaktivt ved å sjekke svarene underveis.

Her kan du finne del 1, del 2 og del 3 av den nasjonale deleksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi som var i desember 2020.

Seks år med oppgaver

Alle eksamenssett fra 2015 og frem til høsten 2021 er publisert. 

En fullstendig oversikt over eksamensoppgavene fra ulike år kan du finne her.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.