fbpx Sykepleier blir pasientombud for Vestfold og Telemark Hopp til hovedinnhold

Sykepleier blir pasientombud for Vestfold og Telemark

Linda Charlotte Grunnreis
SYKEPLEIER: Linda Charlotte Grunnreis gleder seg til den nye jobben som pasient- og brukerombud. Hun er bosatt i Skien. Foto: Privat

Linda Charlotte Grunnreis (41) blir nytt pasient- og brukerombud i Vestfold og Telemark fra i morgen, 1. desember.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for å få jobben som pasient- og brukerombud. Nå i begynnelsen kommer jeg til å jobbe særlig for å gjøre oss enda mer kjent i helse- og omsorgstjenesten, slik at enda flere som trenger det får hjelp, sier Linda Charlotte Grunnreis i en pressemelding.

Vil bli mer synlig

Til Sykepleien sier Grunnreis hun ønsker å gjøre ombudet mer kjent og synlig.

– Jeg kommer fra en jobb i kommunehelsetjenesten nå. Jeg ser at det er mye vi kan bli bedre på.

– Så du vil ha flere henvendelser? 

– Ja, det vil jeg – ikke minst fra sykehjem og svake, sårbare pasientgrupper. Så jeg vil jobbe for at vi skal bli bedre kjent på for eksempel sykehjem og i psykiatrien. Det fine med denne jobben er jo at jeg skal jobbe for å gjøre tjenestene bedre, sier Grunnreis og legger til:

– Jeg synes jo det er hyggelig at de setter inn sykepleiere som ombud som kjenner helsetjenesten fra innsiden.

Kommer fra kommunehelsetjenesten

Det nye ombudet er utdannet sykepleier med master i sykepleievitenskap. Hun har bred arbeidserfaring helsetjenesten, men kommer nå sist fra en stilling som avdelingsleder i den kommunale helse- og omsorgstjenesten.

Gunnreis er én av 15 ombud

Norge har i dag 15 pasient- og brukerombudskontor spredt rundt i hele landet. De skal ivareta pasientenes og brukernes behov, interesser og rettssikkerhet i helse- og omsorgstjenesten. Ombudene arbeider i tillegg for å bedre kvaliteten på disse tjenestene. Pasient- og brukerombudet er et gratis lavterskeltilbud for alle innbyggere i Norge.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.