fbpx Skal du søke videreutdanning? | Sykepleien Hopp til hovedinnhold

Skal du søke videreutdanning?

Fristen for å søke til offentlige høyskoler, universitet og fagskoler er 20. april. Med bachelor i sykepleie er det mange veier du kan gå, (men merk at en del videre- og masterprogrammer har andre søknadsfrister). Her har vi snakket med noen som forteller om sin arbeidshverdag.

Barnesykepleier
Nevrosykepleier
Christian Furebotten

Hjernen voktes på nevrologisk

– Når det kommer til overvåkning av hjernen, bruker vi ikke så mye avansert utstyr. Det er den kliniske vurderingen som er vårt redskap, sier Christian Furebotten. Han jobber som nevrosykepleier.

Geriatrisksykepleier
Miljøterapeut
Kristine Solbakke

– Et helt liv skal stables på beina i løpet av 12 måneder

Veksthuset Rogaland er et av Norges mest krevende behandlingssentre for personer med rusavhengighet. – Vi har virkelig tro på denne behandlingsmodellen, og syntes vi har det råeste fellesskapet, sier Kristine Solbakke. Hun er en av fire ansatte sykepleiere som fungerer som miljøterapeut.

Nyresykepleier

Gir nyrene behandling

– Som nyresykepleier er vi tett på den syke. Det er fint for oss faglig, og pasientene vil alltid ha et kjent fjes å forholde seg til, sier Kai-Gunnar Lillefosse.

Endokrinologisk sykepleier
Intensivsykepleier
Gastrosykepleier
Ekkoteknikker
Jordmor

En jordmor gjør mye mer enn å ta imot barn

– Jeg brenner for kvinnehelsen og ønsker at kontakt med jordmor i forbindelse med svangerskap, fødsel og barsel blir et reelt tilbud til alle kvinner, sier Mariella Clausen.

Samtalepartner og aktivitetsplanlegger
Øyesykepleier