fbpx Datasvikt i Helse Sør Øst: Rød beredskap Hopp til hovedinnhold

Datasvikt i Helse Sør Øst: Rød beredskap

TRØBBEL MED KONSEKVENSER: Ifølge nettstedet til Sørlandet sykehus hadde de problemer med SIKT: – Flere brukere opplever problemer med å logge seg inn på SIKT-klienter. VPN på bærbare PC-er fungerer. Følg med i driftsmeldinger … Foto: Privat

Mandag morgen hadde alle sykehus i Helse Sør Øst problemer med innlogging. Problemet ble løst etter to timer.

Rundt klokken 07.30 gikk Sykehuspartner, som drifter datasystemene til alle sykehus i Helse Sør Øst, i rød beredskap. 

– Noen fikk logget seg inn, andre ikke, hva har skjedd?

Det stemmer at det har vært påloggingsproblemer i hele regionen nå i morges. Sykehuspartner har satt på ekstra personell, og tiltakene som er satt inn, ser ut til å ha gitt effekt, sier Randi Ellingsen, konstituert kommunikasjonssjef i Sykehuspartner.

– Sykehuspartner har derfor nå gått fra rød beredskap til grønn beredskap, sier Ellingsen.

Problemet var løst cirka kl. 10.30.

Etter hva Sykepleien erfarer hadde de som ikke logget seg ut før helgen tilgang til nødvendige datasystemer.

Analyserer årsaken

– Hva er årsaken til problemene?

– Førsteprioritet har vært å få systemet til å virke igjen. Sykehuspartner jobber med å analysere rotårsaken til problemet, sier hun.

Randi Ellingsen skriver i en epost klokken 15 mandag at årsaken var en svikt i en komponent. Situasjonen er løst, og helseforetakene har nomal påloggingstilgang.

Sykehuspartner drifter alle IKT-systemer og leverer lønnsutbetalinger, økonomistyring og HR-tjenester til sykehusene i Helse Sør Øst.

Utsatt operasjoner

Signy Svendsen, kommunikasjonsdirektør på Sørlandet sykehus, sier at noen operasjoner ble utsatt på grunn av problemene.

– Antakelig blir de gjennomført senere i dag, sier Svendsen.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.