fbpx Sykepleierstudenter går rett fra studium til jobb Hopp til hovedinnhold

Sykepleier­studenter går rett fra studium til jobb

Studiekameratene Christian Dørum Moen (27), Snorre Salberg (27), Magnus Furuseth Laugstug (27) og Robin Aspaas (24) går rett ut i jobb som sykepleier med en sylfersk grad fra Nord universitet i hånda.
MANN KAN BLI SYKEPLEIER: Christian Dørum Moen (27), Snorre Salberg (27), Magnus Furuseth Laugtug (27) og Robin Aspaas (24) går rett ut i jobb som sykepleier fra Nord universitet.  Foto: Marte Gilstad / Nord universitet

Å få seg jobb etter fullført sykepleierutdanning er ikke vanskelig.

Ferske tall fra Nord universitet viser at deres nyutdannede studenter raskt finner seg jobb.

De fire mannlige sykepleierstudentene Christian Dørum Moen (27), Snorre Salberg (27), Magnus Furuseth Laugtug (27) og Robin Aspaas (24) går rett ut i jobb etter avsluttet utdanning nå i vår.

– Jeg begynte først i praksis på sykehuset, før jeg fikk tilbud om helgevakt, og nå skal jeg rett ut i sommerjobb, sier Moen i en pressemelding fra Nord universitet.

– Har hatt litt å velge i

Over 9 av 10 har fått sin første jobb innen et halvt år. I tillegg svarer nesten 9 av 10 at de opplever at utdanningen deres er relevant i jobben de har.

– Jeg tror ikke jeg vet om noen fra kullet som ikke har fått jobb, sier Snorre Salberg. 

– Ja, i alle fall har alle sommerjobb. Ikke alle er fulltidsstillinger, men veldig mange har også fått flere tilbud, så vi har hatt litt å velge i, sier Magnus Furuseth Laugtug i pressemeldingen. 

Ettertraktede sykepleiere

De som har utdannet seg om trafikklærere og sykepleiere, opplever størst etterspørsel etter sin utdanning på arbeidsmarkedet. 

– Å være sykepleier er utrolig givende. Du får møte mange mennesker, og for meg er det veldig viktig å få se resultatet når du har hatt omsorg for noen over tid, sier sykepleierstudent Christian Dørum Moen. 

Fornøyde studenter

Kandidatundersøkelsen viser også at studentene jevnt over er fornøyde med sitt utdanningsvalg.

Nesten 8 av 10 kandidater er fornøyde med utdanningen sin, og omtrent 7 av 10 ville valgt den samme utdanningen igjen. Det er masterstudenter som gir den beste vurderingen av sitt studium.

I tillegg viser undersøkelsen at Nord-studenter forblir i regionen når utdanningen er over. 7 av 10 kandidater bodde i Trøndelag eller Nordland på søknadstidspunktet, og bor der fremdeles i dag. 

Om Kandidatundersøkelsen:
  • Undersøkelsen er rettet mot kandidater (uteksaminerte studenter) i perioden 2019-2021. 
  • 1800 kandidater har besvart årets undersøkelse. 
  • Kandidatundersøkelsen 2022 er den andre undersøkelsen gjennomført ved Nord universitet. 
  • Undersøkelsen gjennomføres av Kantar og Norsk Gallup på vegne av Nord universitet. 
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.