fbpx Kjerkol buet på i møte i Kristiansund Hopp til hovedinnhold

Kjerkol buet på i møte i Kristiansund

Ingvild Kjerkol

Helseministeren besøkte torsdag sykehuset i Kristiansund og ble møtt av kritikk om at regjeringen ikke gjør nok for å rekruttere fagfolk til fødeavdelingen.

Kjerkol sier imidlertid til VG at hun ikke er enig med den såkalte Bunadsgeriljaen, og at hun ikke deler deres virkelighetsoppfatning om hvor lett det er å rekruttere gynekologer.

– Det er flere som har utfordringer med å rekruttere fagfolk, og derfor har regjeringen også opprettet flere stillinger for leger i spesialisering og økt antallet utdanningsstillinger for spesialsykepleiere, sier Kjerkol.

Konkurransedyktighet

Aktivistene i Bunadsgeriljaen viser derimot til at det ikke er mangel på gynekologer i landet, men at halvparten av dem jobber privat og at staten må gjøre seg konkurransedyktig.

Det har i lengre tid vært bemanningsproblemer på fødeavdelingen i Kristiansund, som har ført til at den har måttet holde stengt.

Avbrutt

I forkant at møtet med sykehusledelsen og ordføreren i Kristiansund torsdag ble Kjerkol møtt av «leve føden»-rop og avbrutt av Bunadsgeriljaens leder Marie Grødahl Brekkan da hun gjorde intervjuer, skriver Tidens Krav.

Da Kjerkol svarte med å vise til at fødeavdelingen i Kristiansund ble åpnet igjen med et femdagers tilbud i sommer, ble hun møtt med buing, skriver avisa. Fødeavdelingen var kun åpen i tre uker før den ble stengt igjen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse