fbpx Lege i Flekkefjord frifunnet for feilbehandling Hopp til hovedinnhold

Lege i Flekkefjord frifunnet for feilbehandling

En lege som var tiltalt for feilbehandling av en pasient ved sykehuset i Flekkefjord i 2019, er frifunnet i Agder tingrett.

Rettens flertall – to meddommere – konkluderte med at legen har opptrådt uforsvarlig og uaktsomt, men ikke grovt uaktsomt. Dermed ble sykehuslegen frifunnet, skriver Lister24 [bak betalingsmur].

– Retten kan ikke se at tiltalte med viten og vilje utførte sitt arbeid i strid med kravene til faglig forsvarlighet og omsorgsfull hjelp, heter det i dommen fra Agder tingrett, ifølge NRK.

Var ikke ortoped

Den 56 år gamle mannen var tiltalt for brudd på helsepersonelloven etter en feiloperasjon i 2019.

Tiltalte arbeidet i elleve år som overlege i ortopedi, uten å være ortoped, og har vært involvert i en rekke feiloperasjoner på Sørlandet de siste årene.

Hittil har rundt 60 pasienter fått innvilget erstatning, og 160 pasienter har klaget til Norsk pasientskadeerstatning, ifølge NRK.

Sykehuset får kritikk

Sørlandet sykehus får sterk kritikk i dommen.

– Meddommerne finner å kunne sterkt kritisere sykehuset for den vedvarende rutinesvikt med mangelfulle rutinebeskrivelser som ledet til at tiltalte i stor grad fikk arbeide uten klare rammer og tydelige begrensninger.

Mannen er fratatt autorisasjonen som lege i Norge. Han har bodd i Tyskland de siste to årene og møtte ikke opp i retten.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse