fbpx Sykepleier blir ny leder for samisk senter Hopp til hovedinnhold

Sykepleier blir ny leder for samisk senter

Tove Mentsen Ness fra Namsos blir ny leder for Senter for samisk og urfolksstudier.

Tove Mentsen Ness (54) er førsteamanuensis ved Nord universitet, Fakultet for sykepleie og helsevitenskap, og starter i stillingen som senterleder 1. august i år.

Psykiatrisk sykepleier

Mentsen Ness er utdannet psykiatrisk sykepleier. Hun har en doktorgrad i sykepleievitenskap fra 2015.

Doktoravhandlingen til Mentsen Ness handlet om sørsamiske eldre og hjemmesykepleie. Hun har også forsket på helsetjenestene for både den samiske befolkningen, men også urbefolkning andre steder, skriver Nord universitet i en pressemelding.

Senter for samisk og urfolksstudier ble etablert i 2022 i samarbeid mellom Nord universitet og Nordlandsforskning. Senteret skal koordinere, synliggjøre og styrke samisk- og urfolksrelatert forskning og utdanning ved de to institusjonene.

– Ikke samisk bakgrunn

– Jeg har ikke samisk bakgrunn selv, men jeg har selv sett og erfart hvor viktig og riktig det er å etablere et samisk og urfolk senter i denne delen av Sápmi. Vi har fortsatt en lang vei å gå, og denne veien vil jeg være en del av. Det får jeg en unik anledning til nå, sier Mentsen Ness.

– Hva ser du mest frem til i jobben som senterleder?

– Det er å få bidra til å utvikle et flott senter som kan være en viktig aktør i samfunnet overfor samisk språk og kultur.

– Vi er mange som skal samarbeide om dette, både innad i Nord universitet og Nordlandsforskning, men enda viktigere mener jeg samarbeidet med samfunnet rundt oss blir. Vi skal jobbe tett sammen med samiske institusjoner og miljø regionalt, nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse