fbpx Over halvparten av sykepleierstudentene strøk på konteeksamen Hopp til hovedinnhold

Over halvparten av sykepleierstudentene strøk på konteeksamen

Sigrid Husøy Larsen

I begynnelsen av mai tok 1189 sykepleierstudenter konteeksamen i anatomi fysiologi og biokjemi. Nå er sensuren her: 672 studenter fikk strykkarakter.

Er du en av sykepleierstudentene som fikk strykkarakter og dermed er i dårlig humør etter sensuren? Fortvil ikke, du er ikke alene. Av de 1189 sykepleierstudentene som tok konteeksamen, fikk over halvparten strykkarakter.

– Ikke overraskende

– Det er ikke overraskende at strykprosenten er høy på en konteeksamen, men vi er glade for at det nå er over 500 flere studenter som kan fortsette utdanningen sin, sier direktør Kristin Vinje i Nokut.

Hun håper institusjonene bruker resultatene til å se på hva de kan gjøre av justeringer for å få enda flere studenter til å lykkes.

Custom Embed lenke til grafen:

Kun én student fikk toppkarakter

Anatomieksamenen er beryktet for å ha høy strykprosent. Å få toppkarakter er vanskelig. På denne konteeksamenen var det kun én sykepleierstudent som klarte å få karakteren A, mens 25 studenter fikk karakteren B. 12 av disse studentene tok eksamen ved Høgskulen på Vestlandet (HVL).

89 studenter fikk karakteren C.

– Viktig at studentene har et ekstra forsøk

– Jeg skulle helst sett at tallene var bedre, og at flere besto på andre forsøk. Selv om strykprosenten er høy, er det viktig at studentene har mulighet til ekstra forsøk og forbedre seg uten utsatt studieprogresjon, sier NSF Student-leder Sigrid Husøy Larsen.

Hun mener årsakene til den høye strykprosenten kan være mange.

– Anatomieksamen er ofte den første eksamen sykepleierstudentene møter på studiet. Med flere kull som nå har gått ut av videregående skole uten å ha gjennomført eksamen, kan det tenkes at det ikke gir de beste forutsetningene for å kunne forberede seg godt til eksamen i høyere utdanning, sier Larsen.

Hun mener det er viktig at studentene forberedes på overgangen mellom videregående og høyere utdanning.

– Det er en av forutsetningene for å gjennomføre et studie som sykepleie, sier hun.

Først og fremst en konteeksamen

Tidligere i mai gjennomførte alle sykepleierutdanning ny nasjonal deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Eksamenen er først og fremst for studenter som strøk på eksamen tidligere, eller som ønsker å forbedre karakteren. Unntaket er HVL. Her har 62 studenter ved Campus Førde hatt ordinær gjennomføring av eksamen.

– For resten av landet er dette en konteeksamen, opplyser Nokut.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse