fbpx Sykehusbarnehage brant ned i natt Hopp til hovedinnhold

Sykehusbarnehage brant ned i natt

Bildet viser brannen i en barnehage på Ullevål sykehus sitt område

Mange ansatte ved Ullevål har barnehageplass ved barnehagen som brant ned natt til tirsdag. Kanvas jobber nå for å finne nye lokaler.

Nødetatene i Oslo rykket ved 04.30-tiden natt til tirsdag ut etter melding om kraftig brann i en barnehage ved Ullevål sykehus. Barnehagen er totaltskadd.

126 barnehageplasser til ansatte borte

Informasjonsavdelingen ved Oslo universitetssykehus (OUS) bekrefter til Sykepleien at barnehagen er et tilbud til Ullevål sine ansatte.

– Betyr det at ansatte ikke har kunnet gå på jobb i dag fordi de ikke har barnehageplass?

– Det vet vi ikke. Barnehagen er privat drevet av Kanvas. Vi vet at de holder stengt i dag, men jobber med å finne nye lokaler, opplyser informasjonsavdelingen ved OUS. 

Barnehagen som brant ned hadde 126 plasser.

– Vi har over 7000 ansatte, så hvordan foreldre som har barn i barnehagen har ordnet seg, vet vi ingenting om, opplyser informasjonsavdelingen.

Kanvas har sju barnehager inne på området ved Ullevål sykehus – de to barnehagene, Lønnebakken og Veslefrikk ble tatt av brannen.

Politiet etterforsker saken

Årsaken til brannen er ikke kjent, og politiet har startet sin etterforskning.

– En av hypotesene politiet jobber ut ifra, er at brannen er påsatt, sier påtaleansvarlig Kamilla Sandvik Forsdahl i en pressemelding.

Det er gjennomført flere vitneavhør og foretatt kriminaltekniske undersøkelser.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), sier til Dagbladet at bydelen jobber for å ivareta barn og voksne etter brannen.

– Det er dramatisk når folk opplever at barnas barnehage brenner ned over natta. Og det er ikke lenge siden vi hadde brann i en annen barnehage i byen. Bydelen samarbeider med driverne for å ivareta barn og voksne tilknyttet barnehagen, sier byrådslederen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse