fbpx WHO: Ekstremvarme legger press på helsevesenet Hopp til hovedinnhold

WHO: Ekstremvarme legger press på helsevesenet

Mennesker i varmen i Spania

Den ekstreme varmen på den nordlige halvkule fører til økt press på helsevesenet, sier Verdens helseorganisasjon (WHO).

– Dette går hardest ut over dem som er dårligst i stand til å takle konsekvensene, som eldre, spedbarn, barn, fattige og hjemløse, sier WHO-direktør Tedros Ghebreyesus på en pressekonferanse onsdag.

– Dette legger press på helsevesenet, legger han til.

– Forverrer eksisterende helsetilstander

WHO sier varmen ofte forverrer eksisterende helsetilstander. Organisasjonen er spesielt bekymre for folk med hjerte- og karsykdommer, diabetes og astma.

Millioner av mennesker på tre kontinenter er inne i en periode med vedvarende helsefarlige temperaturer, og varmerekorder står for fall en rekke steder.

Tedros sier WHO jobber sammen med søsterorganisasjonen WMO (Verdens meteorologiorganisasjon) for å bistå land med å utvikle beredskapsplaner og begrense helseskader som følge av høye temperaturer.

Røde Kors: Uvitende nordmenn

Annenhver nordmann har ikke fått eller sett informasjon om hvordan man beskytter seg mot ekstremvarme, ifølge en undersøkelse fra Røde Kors.

– I Norge vet vi godt hvordan vi skal beskytte oss mot kulde, men vi er ikke like forberedt på ekstrem varme, sier klimaanalytiker Cathrine Tranberg Hårsaker i Røde Kors.

Seks av ti svarer at de har opplevd ubehag som følge av varme hjemme i Norge, ifølge undersøkelsen Opinion har gjort for Røde Kors.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse