fbpx Sykepleier Idar er kollega med barndomsheltene på ambulansen Hopp til hovedinnhold

Sykepleier Idar er kollega med barndomsheltene på ambulansen

ivar og kollegene foran ambulansen

Ofte kikket Idar Hagen Pryerdalen lengselsfullt etter ambulansen som passerte langs veien utenfor barnehagen. Tre tiår senere jobber han selv på ambulansen.

tilbake i 1996 i barnehagen

​– Det var jo heltene mine. Jeg drømte om å kjøre med blålys og sirene og syntes det var skikkelig stas når ambulansene kjørte forbi, forteller Idar Hagen Pryerdalen i et intervju på Sykehuset Telemarks nettsider

Han startet som assistent på akuttpsykiatrisk avdeling i 2011, jobbet der frem til 2016, var innom somatikken en liten periode og begynte i ambulansen som vikar i 2016.

Etter 2016 har han vært innom flere ambulansestasjoner i Telemark, både som fast ansatt og vikar.

Nå er Pryderhagen ambulansearbeider på sykehuset i Skien. Det er også Tommy Nilsen og John Haatvei​​t, som faktisk møtte Idar Hagen Pryerdalen da han gikk i Trekløveren barnehage som liten.

Barnehagen har som tradisjon at når de eldste barna har bursdag, feires det blant annet med luftige kast opp i lufta. 

i barnehagen i 1993
jubilemuskast med de samme personene

– Det hender at ambulansearbeiderne kommer og hjelper til med kastene når de har tid, sier barnehagestyrer Turid Baasland. Hun var selv med på et bilde som ble tatt for 27 år siden. 

Tilbake i barnehagen

– Vi fant ut at det kunne være gøy å gjenskape bildet, smiler Idar Hagen Pryerdalen, Tommy Nilsen og John Haatveit. Og som sagt, så gjort. Trioen satte seg inn i ambulansene og kjørte den korte strekningen fra garasjene opp til barnehagen, hvor det bar inn til det samme rommet som i 1996. 

Bra miljø

– Det er så bra miljø her og så mange gode kolleger, på tvers av alle faggrupper. Det er en stor familie som alle gjør sitt beste for pasientene og pårørende. Det er givende å få være en del av, sier Pryerhagen, som synes det er ekstra inspirerende med kolleger som Tommy og John.

– De har jo over 30 år i tjenesten. For oss andre er det veldig motiverende å se at de trives. Og ikke minst er de veldig faglig dyktige, sier Pryerhagen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse