fbpx Stikkprøvetilsyn: Uforsvarlig behandling ved Notodden sykehus Hopp til hovedinnhold

Stikkprøvetilsyn: Uforsvarlig behandling ved Notodden sykehus

Bilde viser skilt hvor det står Notodden sykehus på

3 av 15 pasienter fikk uforsvarlig behandling i akuttmottaket ved Notodden sykehus, opplyser Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har fått flere tilsynssaker de senere par år ved Sykehuset i Telemark, avdeling Notodden.

Tre pasienter fikk uforsvarlig behandling

Tilsynssakene dreide seg om behandling av medisinske og kirurgiske pasienter. Fylkeslegen har gått igjennom journalene til 15 akuttinnlagte pasienter fra februar og nå er tilsynsrapporten klar.

– Vi besluttet å gjennomføre tilsyn ved akuttmottaket og overvåkning (FOVA), fordi mottak av akutt syke pasienter legger viktige føringer for det videre pasientforløpet i hele sykehuset, skriver Fylkeslegen i tilsynsrapporten.

– De fleste pasientene fikk forsvarlig behandling og overvåkning, sier fylkeslege Sigmund Skei i en pressemelding.

Etter gjennomgangen vurderte fylkeslegen at 3 av de 15 pasienter fikk uforsvarlig behandling. Fylkeslegen vet ikke om dette har påført de tre pasienten som ikke fikk forsvarlig hjelp noen skade.

Strever med rekruttering

Ved Notodden sykehus tas det imot 7 til 13 akuttpasienter per døgn. Sykehuset strever med å rekruttere leger og har flere ubesatte stillinger, og mindre erfarne leger har vakter ved sykehuset.

– Sykehuset ga sprikende opplysninger om hvor lang tid pasientene hadde måttet vente før de ble hastegradsvurdert og undersøkt av lege, sier fylkeslege Sigmund Skei.

I konklusjonen skriver Skei at sykehuset ikke sikkert har kunnet dokumentere tid til triage og tid til legetilsyn for akuttinnlagte pasienter.

– Noe vi har vurdert utgjør en mangel på styring og ledelse, skriver han.

Må rette opp svakheter

Ifølge tilsynet kan akuttmottaket bli bedre på å følge egne prosedyrer for å vurdere om pasientene blir dårligere.

– Det er også behov for at akuttmottaket blir bedre til følge med på pasientenes grad av våkenhet og vurdering av smertebehandlingen som ble gitt, skriver fylkeslegen.

Statsforvalteren ber nå sykehuset rette opp svakhetene som ble avdekket og rapportere tilbake til statsforvalteren.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse